A helyi szocialista frakció szerint végrehajtás fenyegeti a Miskolc Holdingot. Az önkormányzati cégnél egy nyolcmilliós jutalomosztási botrány miatt már régóta áll a bál. A vállalat a közelmúltban közpénzből fizetett hirdetésben szajkózta az igazát.

 Már hónapok óta tart az „adok-kapok” a miskolci városvezetés és a helyi szocialista frakció között. Mint arról már a STOP beszámolt: a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt.-nél tavaly év végén öt vezető beosztású alkalmazott összesen 8 millió forintos jutalmat kapott, miközben elvileg a városházán és az önkormányzati cégeknél befagyasztották a jutalmakat és prémiumokat.

Az MSZP-frakció vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ügyben, de az erről szóló indítványt először mondvacsinált okokra hivatkozva utasította vissza a helyi Fidesz. A város legutóbbi közgyűlésén már a városatyák tárgyaltak az ügyről, de érdemi vita nem alakult ki, hiszen a kormánypárti képviselők a Holding korábbi éveiben történt kifizetésekről beszéltek, nem pedig a jelenlegi jutalmak kiosztásáról. A vizsgálóbizottság felállítását is leszavazták.
Az önkormányzati cégnél ahelyett, hogy közpénzből fizetett hirdetésekben szajkózzák saját igazukat, úgy fest, nem ártott volna körültekintőbben kezelni a helyzetet. A napokban ugyanis kiderült: végrehajtás alatt áll a Miskolc Holding Zrt. – közölte Földesi Norbert szocialista frakcióvezető egy, a birtokába került dokumentum alapján. A végrehajtási határozat – amely információink szerint egy elvesztett munkajogi per következménye – március 13-án emelkedett jogerőre. Az MSZP-s politikus elárulta: a végrehajtást kérő nem az árverezést, hanem az inkasszó kihelyezését szorgalmazta.

Földesi Norbert szerint az eset már tavaly decemberben is ismert lehetett a Miskolc Holding vezetői számára, ezért is különös a nyolcmilliós jutalom kiosztása – amelyet a kirobbant botrány során vissza is kellett fizetniük.

Az önkormányzati cégnél az előző hét végén egyébként azt mondták, hogy nem kapták még kézhez a hivatalos végzésről szóló határozatot.
www. stop.hu