A miskolci labdarúgó csapat  a legutóbbi hazai mérkőzésen legyőzte ellenfelét, azonban néhány szurkoló „veszített” a rendőrséggel szemben. Voltak olyan fanatikusok is, akik körözés alatt álltak, mégis ellátogattak a mérkőzésre…
A rendőrség fokozott erővel biztosította a március 24-én megrendezett DVTK – UTE NB I-es mérkőzést. Az összecsapásra több ezer szurkoló látogatott el és az intenzív érdeklődés ellenére nagyobb rendbontás nélkül zárult a sportesemény. Voltak olyan esetek azonban, amikor a rendőröknek intézkedniük kellett.

 A mérkőzés rendőrségi mérlege:

A Miskolci Rendőrkapitányság a mérkőzést megelőzően, akárcsak máskor most is bombakutatást végzett, ami negatív eredménnyel zárult.

A beléptető kapuk egyikén akart a stadionba bejutni egy férfi, de nem sikerült neki, mivel a rendőrök jó személyismeretük alapján felismerték. Az 50 éves miskolci férfi ellen ugyanis elfogató parancs volt érvényben. Egy másik kapunál hasonló módon járt az a 24 éves férfi is, akit szintén felismertek a rendőrök. Mindkét körözött férfit előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. Egy tucat szurkoló szintén nem láthatta a meccset, mivel ittasságuk miatt a rendezők nem engedték be őket a stadionba. Az erre utaló tilalom szerepel egyebekben a belépő jegyen is.

Rendzavarás miatt vettek szabálysértési őrizetbe egy 37 éves miskolci férfit, aki a lelátón mutatott viselkedésével vívta ki a rendőrök figyelmét. Obszcén kifejezéseket kiabálva verekedésre hívta ki a vendégszurkolókat, akik vevők lettek volna a kihívásra, ha a gyors és hathatós rendőri közbelépés meg nem akadályozza cselekményüket. A 37 éves miskolci férfit a hatóság gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé. A taláros testület március 26-án meghozott határozata alapján a drukker 40 000 forint pénzbírságot kapott, illetve fél évig nem látogathatja a futballmérkőzéseket. Két hazai szurkoló pedig a stadion melletti füves területen játszották le saját mérkőzésüket. A két miskolci fiatalember eddig tisztázatlan okok miatt verekedett össze egymással, annyi azonban bizonyos, hogy garázdaság miatt indult velük szemben rendőrségi eljárás.

A mérkőzést követően egy busz az egyik kereszteződésben a forgalom irányító fényjelző készülék piros jelzésénél megállt, majd mögé ért egy tőle függetlenül haladó rendőrautó. Hazai szurkolók egy csoportja a „jelekből” arra következtetett, hogy a vendégcsapat szimpatizánsait kísérik. Erre egyikük kővel célzottan megdobta a buszt, aminek egyik ablaka betört. Az intézkedő rendőrök láttán a kővel dobálózó férfi futásnak eredt, de nem jutott messzire, mert a rendőrök elfogták. A Miskolci Rendőrkapitányság vele szemben rongálás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Őrizetbe vétele mellet, gyorsított eljárásban bíróság elé állítását tervezi a Miskolci Rendőrkapitányság. Az incidens során személyi sérülés nem történt. Az ügy pikantériája, hogy a kérdéses busz a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatát szokta szállítani.

A rendezvény biztosításával összefüggésben más rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. A Miskolci Rendőrkapitányság a jövőt tekintve is fokozott figyelmet fordít a hasonló jellegű rendezvényekre, annak érdekében, hogy biztosítsa a lakosság, valamint a városba látogatók nyugodt körülmények között történő kikapcsolódását, szórakozását.

www.police.hu