Vasárnap délelőtt tartotta beszámoló közgyűlését Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség. Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Borsod Onilne-nak elmondta: B.-A.-Z. megyében a polgárőrök legfontosabb feladata a kistelepüléseken élő emberek biztonságérzetének a javítása. Ennek érdekében ebben az évben meghirdették az idős emberek védelmét.

 

– Azt várjuk el a polgárőreinktől, hogy figyeljenek oda az egyedül élő idős emberekre. Télen, a hidegben ne fagyjanak meg, és ne essenek áldozatává utazó bűnözőknek. Épp a közgyűlés után fogunk átadni tíz darab olyan segélyhívó készüléket Sátoraljaújhely környékén fekvő kistelepüléseknek, ahol idős emberek bűncselekmények áldozataivá váltak. Ezzel is támogatni szeretnénk, hogy az idős emberek, ha baj van, minél hamarabb segítséget tudjanak hívni – jelezte az elnök.

Csóra György kitért arra is, hogy az olyan kistelepüléseken, ahol a rendőrség nincs jelen napi szinten, a polgárőrség szerepe felértékelődik, mert az emberek közvetlenül hozzájuk tudnak bizalommal fordulni, ha valami problémájuk akad. nol.hu