A tavaszi megújulás jegyében nagy takarítási akcióba kezdtek a Lévay József Református Gimnázium kilencedikes diákjai. Két osztály a belváros mellett, a Dóczy József utcában látott munkához péntek reggel, a harmadik pedig a Csanyikban.

 

A Dóczy József utca alatt, a Szent Anna temető melletti cserjésben takarítottak a fiatalok, ahol az eldobált szeméten túl egy csöves tanyára is bukkantak a középiskolások. Először az avart gereblyézték össze, amely alól a személyigazolványtól és lakcímkártyától a csokis papíron át az italos üvegig sok minden előkerült.

–A Lévay József Református Gimnázium diákjai tavaly önkéntes munka keretében lefestették a játszóteret, takarítottak. Most is önként jelentkeztek, Sipos Tamás igazgatóhelyettes ajánlotta segítségüket – magyarázta a takarítási akció előzményét Kovács Józsefné Budai Mária önkormányzati képviselő, aki köszönettel vette a diákok segítségét, hogy a körzet, de egyben a város egyik legproblémásabb területét megtisztítsák a már jó ideje halmozódó szeméttől.

Az AVE Miskolc Kft. is partner az akcióban. Molnár Attila igazgató közreműködésével szemetes zsákokat és kesztyűket biztosítottak, az akció végén pedig elszállítják az összegyűjtött hulladékot. A képviselő pedig önköltségen gondoskodott a diákok meguzsonnáztatásáról. Kakaós csigát és több kartonos nagyságrendben ásványvizet vásárolt és szállított a helyszínre-írja a minap.hu