A Miskolc Holding Zrt. és  tagvállalatai Miskolcon és a térségben meghatározó gazdasági erőként és meghatározó foglalkoztatóként működő cégcsoport, mintegy 17,5 milliárd forint jegyzett tőkével. A Miskolc Holding Zrt. gazdasági tevékenységei közül nem csak azok kiemelkedők, amelyekkel a lakosság nap mint nap találkozik, hanem a munkahelyteremtő beruházások előkészítése is, aminek köszönhetően több száz új munkahely létesül a következő hónapokban, években.
Egy ilyen sokrétű gazdasági vállalat, amely felelősséggel gazdálkodik a rábízott közvagyonnal, amely tudatosan teremt újabb és újabb értékeket a Miskolciak érdekében, hónapok óta, megalapozatlan és erősen torzított, legtöbbször a sajtóban, politikai felhanggal megjelenő támadások kereszttüzében áll. Ez nem jó üzenet a felé a 2500 munkavállaló felé, akik a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál eredményesen dolgoznak minden nap. Ez nem jó üzenet azok felé, akik hosszú hónapok megfeszített tárgyalássorozatainak eredményeként itt keresik a befektetési lehetőséget. Már csak azért sem, mert nem értik, nem is érthetik, miért támadják a Holdingot, miért támadják ezen keresztül Miskolcot.
A miskolci MSZP mai sajtótájékoztatója kapcsán is elmondható, a Miskolc Holding Zrt. ellene szóló végrehajtásról illetékes hatóságtól hivatalos értesítést nem kapott, ezért a Holding ezt is az MSZP-s támadássorozatba illeszkedő hangulatkeltésnek értékeli.