Egy 300 kilogramm tömegű – a szakértők szerint méretéhez képes könnyű – 2 méter magas ismeretlen eredetű fém tárgy zuhant le az űrből a szibériai Otradnensky falu közelében , Moszkvától 3600 kilométerre. Az orosz hatóságok igyekeznek kideríteni, hogy mi lehet az.

 A helyiek állítása szerint a fém (részben titán) tárgy – amely leginkább egy óriási szemetesre emlékeztet – az égből esett le. Még decemberben hallottak furcsa hangokat a falu közelében fekvő erdős területeken, de csak most vasárnap találták meg a tárgyat, és azonnal értesítették a hatóságokat.

Jelenleg orosz szakértők vizsgálják az „UFO-t”, amelyet utánfutóval már beszállítottak a faluba. Véleményük szerint kizárt annak a lehetősége, hogy a jelenleg rendőri felügyelet alatt álló tárgy harci- vagy űrrakéta lenne – írja a dailymail.co.uk.

„Az tárgy nem hozható kapcsolatba semmilyen űrtechnológiával” – közölte az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz, habár – ahogy az orosz híradásokban elhangzott, a területen már több alkalommal zuhantak le az űrkutatással összefüggésbe hozható tárgyak.

Az orosz Rosszija 1 híradója rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a tárgy vélhetően két részből állt, és még a levegőben szétnyílhatott. A furcsa objektum jelenleg Otradnensky rendőrsége előtt van lerakva, az orosz űrkutatási hivatal szakemberei hamarosan megvizsgálhatják.

www.atv.hu