Nyíregyháza után Miskolc is bejelentkezett a Föld órája címre, amelyet a WWF Magyarország hirdetett meg; a megtisztelő titulust az a település nyeri el, amelynek lakói a legnagyobb számban csatlakoznak a Föld órája mozgalomhoz, és március 31-én egy órára lekapcsolják otthonaikban az áramot a klímaváltozás elleni küzdelem jeleként.

 A miskolciak már jól ismerik a jövő közvilágítását, hiszen a múlt év vége óta a város egyik területén Magyarország első távfelügyeleti rendszerrel egybekötött intelligens és energiatakarékos LED-es közvilágítása működik – indokolta a döntést Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

Elmondta: a kezdeményezéssel a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet. A város vezetése arra buzdítja a miskolciakat, hogy minél többen regisztráljanak a www.foldoraja.hu internetes oldalon március 31-én este fél kilencig, hogy Miskolcé lehessen az elismerő cím.

A borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatala a város díszkivilágításának lekapcsolásával csatlakozik az akcióhoz. Március 31-én este fél 9-től egy órára elsötétül egyebek mellett az avasi kilátó, a városháza, az avasi templom, a diósgyőri vár és a többi közintézmény. A WWF Magyarország elismerését a nyertes település egy éven át birtokolja, és kiteheti a település határát jelző táblákra a jól ismert pandás WWF-logót, amely jelzi az ott élők környezetvédelmi elkötelezettségét.

Miskolc mellett Nyíregyháza is megpályázza a Föld órája fővárosa cím elnyerését; a szabolcsi megyeszékhely 2011-ben elnyerte a Magyar dal fővárosa címet, s az idén a Föld órája fővárosa elnevezést szeretné kiérdemelni.