A rendőrök egy házát vették körbe Toulouse-ban, a hatóságok szerint ő gyilkolt a városban egy zsidó iskolánál és végzett egy héttel korábban három francia ejtőernyős katonával. A férfi még nem adta meg magát, előbb azt állította, hogy délután, majd pedig azt, hogy este kijön a lakásából. A Mohamed Merah nevű férfi Pakisztánban és Afganisztánban is járt, ahol kiképzést kapott a pakisztáni táliboktól. A férfi szerda reggel állítólag újból gyilkolni akart, már ki is választotta az áldozatát.

 

A francia elitkommandó, a RAID alakulatai szerda hajnalban akciót indítottak egy ház ellen Toulouse-ban, és körbevették az épületet, ahol a zsidó iskolánál történt hétfői gyilkosságok elkövetője, az egy héttel korábban három francia ejtőernyős katonával is végző gyanúsított, egy Mohamed Merah nevű férfi bezárkózott a lakásába.

A legfrissebb jelentések szerint este fél 12 körül a francia kommandósok megunták a várakozást (a merénylő korábban azt ígérte, este önként kijön a házból) és megkezdték az akciót. A BBC információi szerint 23:34-kor három robbanás hallatszott, szemtanúk naracsszínű villanásokat is láttak (vélhetően ún. flashbang gránátok, azaz fény- és hanghatással bénító fegyver lehetett), de folytatása egyelőre nincs az akciónak. A francia belügyminisztérium közlése szerint a robbanásokkal csak Merah-ot akarják elbizonytalanítani, az akció még nem kezdődött el.

Csütörtök hajnalban aztán még egy robbantássorozatot lehetett hallani a házból, három kisebb detonációt egy nagyobb követett. A robbantások tényét a belügyminisztérium is megerősítette, mint mondták, az a „kifárasztási stratégia” része. A francia médiában megszólaló szakértők szerint nem várható frontális támadás a merénylő ellen, az ostrom addig folytatódik, mígnem önként megadja magát.