Bár jogerősen négy  és fél év börtönbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság Damu Rolandot, egyáltalán nem biztos, hogy ennyi idő után máris szabadulhat. A színész ellen ugyanis újabb vádat emeltek, aminek részleteiről a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén mesélt.

 

Már csak hetek kérdése és Damu Rolandnak börtönbe kell vonulnia. A színészt négy és fél évre ítélte a másodfokú bíróság, a közügyektől pedig öt évre tiltották el. Damu akár három év múlva is szabadulhatna, ám az ügyben újabb fejlemények következhetnek.

Palácsik Tímea ugyanis korábban egy másik esettel kapcsolatban is azt állította, hogy Damu bántalmazta. A színész kórházba kísérte egykori kevesét azzal az indokkal, hogy biciklis balesetet szenvedett. Az orvos azt állította: ez nem fordulhatott volna elő, Tímea pedig két nappal később azt mondta, hogy Damu Roland megverte. Orvosi látlelet is készült, az ügyészség pedig vádat emelt.
A „biciklis ügyet” korábban az első fokon eljáró bírónő elkülönítette, mert az ügy közben emelt vádat az ügyészség. Most azonban első fokon újratárgyalják a súlyos testi sértés kísérletét, aminek büntetési tétele 0-3 évig terjedő szabadságvesztés. Ha tehát a vád megáll, Damu Roland nem szabadulhat négy és fél év múlva sem a börtönből.