A miskolci önkormányzat a város kulturális életének gazdagítására idén is meghirdette a Mecénás pályázatot, amely a nyerteseknek egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A pályázat célja a város közművelődési, közgyűjteményi és művészeti területén folyó szakmai munka támogatása. A város civil szervezetei, egyesületei, művészeti és tudományos alkotó műhelyei, a közösségi média, és az öntevékeny csoportok értékmegőrző, értékteremtő és értékközvetítő munkájának támogatása. A kiírás szerint három kategóriában pályázhatnak, amelyek a következők: művelődési és művészeti alkotó közösségek, civil szervezetek. Kórusok és öntevékeny zenei csoportok. Szépirodalmi és művészeti kiadványok szerzői, vagy kiadói.

Az elbírálásnál előnyt élveznek a Miskolc érdekeit szem előtt tartó pályázatok, az újszerű kezdeményezések és a város kulturális kínálatát gazdagító projektek, valamint a jeles évfordulókhoz kapcsolódó rendezvények, irodalmi munkák.

Pályázni az önkormányzat által kiadott adatlapon lehet. Adatlap és felhívás személyesen Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztályán (3525 Miskolc, Batthyány u. 1.) szerezhető be, letölthető innen, vagy a miskolc.hu oldalról (Kultúra/Kulturális pályázatok).

A pályázat benyújtási határideje: április 16. Helye: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály, 3525 Miskolc, Batthyány u. 1. A pályázat elbírálása. A támogatások odaítéléséről a közgyűlés Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága dönt.

Azon pályázók, akik a tavalyi Kulturális Mecénás Alapból elnyert támogatás felhasználásával a megadott határidőig nem számoltak el idén nem részesülhetnek támogatásban.