A miskolci Gizella utcai cigányok is Kanadába tartanak

Hogy szakadt volna minden miskolci polgármester feje az anyjába,  fogadta az eszakhirnok.hu igazságra éhes riporterét az Gizella utcában (fotó: archív, nem a helyszínen készült)egy öreg cigányasszony.  Nem  politizálni jöttünk, közöltük asszonysággal, aki annyira meglepődött ezen, hogy Priluki cigerettával kínált. Ebből élünk, ezt szívjuk, mondta, ami egy finánc számára elég lenne egy vádemelési javaslathoz, de nekünk kevés. Mi van a Kanadában élő testvérekkel? Azok érdekelnének?
Ja, az más, mondta egy másik, füstöt fújó asszonyság.
Megtudtuk, Kanadában a cigányoknak szocializmus van. Dolgozni nem kell, minden roma komoly segélyeket kap, minden gyerek után plusz pénz jár. Úgy, ahogy ez itthon is így volt Orbán előtt, kapcsolódott a bszélgetésbe egy meghatározhatalan korú ember. Tőle tudtunk meg végre konkrétumokat.  Az utóbbi időben négy cigány család utazott a Gizella utcából gyerekekkel Kanadába. Lakásuk nem volt, a rokonságnál húzták meg magukat,  „tanácsi lakásban”, vagy helyesebben putriban, így nem tűnik fel senkinek a hiányuk. Senki nem vett oda-vissza jegyet, osztott meg egy exkluzív információt egy fogatlan asszonyság. Csak oda, tagolta lassan, majd eltűnt a szemétbe fulladó udvaron. Mennének mások is, de a repülőjegy megvásárlása akkora összeg lenne egy  gyerekes családnak, hogy nem tudják összeszedni.
Rajtunk már csak azok a fasiszta Jobbikosok segíthetnének, akik mindig azt mondják, hogy annyira utálnak minket, hogy összedobnák a jegyre valót, mondja  egy újonnan felbukkant terhes asszony.  Ő például még szkinderektől (skienhead, a szerk.) is elfogadná a támogatást, csak hogy eljusson Kanadába.  
De csak dumálnak, pénz még nem hoztak.
Kanada rövidesen lezárja a határokat a magyar cigányok előtt, osztunk meg egy friss infót a társasággal, akik még erről nem hallottak. Ez nem lehet igaz, mondják többen is. Ott is kevés gyerek születik, szükség van a dolgos kézre, teszik hozzá.