A rendőrséget dél körül értesítette  a mentőszolgálat, hogy a Siófok előtti szakaszon a társai húztak ki egy 38 éves budapesti férfit, aki a vízen lebegett.

 

A mentők megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni. 

Az időjárás sem megfelelő a szörfözéshez
Utassy Loránd, a Magyar Szörf Szövetség főtitkára megkeresésünkre elmondta, hogy a szörfözés az időjárástól függetlenül űzhető sportág. A szörfözők a viharjelző rendszer visszajelzéseire támaszkodnak: ennek működése a rendszer üzemeltetőjétől függ, de a téli időszakot leszámítva szinte mindig aktív. Mentőmellényt mindig kötelező viselni, de amíg a szélerősség nem lépi túl a Beaufort-skála hatos fokozatát, addig biztonságosnak mondható. Nyolcas fokozatú szélerősség fölött még partközelben is tilos szörfözni.

Utassy azt is megjegyezte, hogy bár a jelenlegi időjárás egyáltalán nem ideális a szörfözéshez, és a saját versenyzőit lebeszélte arról, hogy vízre szálljanak, a fiatalok az egész évet a vízen töltötték, ha az nem volt befagyva. A hideg víz nem azért veszélyes, mert kihűléshez vezethet – ez ugyanis drága, de jól működő felszereléssel kivédhető –, hanem azért, mert az ízületek érintkeznek a hideg vízzel, ez pedig könnyen megbetegedéshez vagy balesethez vezethet.