Magyar újságírók olasz sajtódíjat kaptak

Nagy-Navarro Balázsnak és  Szávuly Arankának ítélte az év nemzetközi sajtódíját az Olasz Országos Sajtószövetség (Fnsi), a díjat szombaton este a toszkániai Viareggióban adták át a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) két alelnökének.
Az Fnsi-hez tartozó Olasz Országos Újságíró Unió (Unci) 2004 óta ítéli oda az év újságírójának járó International Award Reporter of the Year díjat. Idén Nagy-Navarro és Szávuly kapta az elismerést „a sajtószabadságért vívott küzdelmükért”.
Az olasz köztársasági elnök és az olasz miniszterelnöki hivatal támogatását is élvező elismerést azért a két magyar újságíró kapta, mivel „ők bizonyítják, hogy az Európai Unió nem kizárólag gazdasági közösséget jelent, hanem a közös jogok, az információszabadság védelmét is képviseli” – mondta a díjátadást megelőző sajtótájékoztatón Roberto Natale, az Fnsi elnöke.
Nagy-Navarro Balázs az MTI-nek elmondta: a díj azért fontos a számára, mert vasárnap lesz századik napja, hogy újságíró társaival demonstrációba kezdett az MTVA Kunigunda utcai székházánál.