A címvédő Sapa Fehérvár AV19 együttesét idén a Miskolci Jegesmedvék próbálják meg letaszítani a jégkorong országos bajnokság trónjáról.

 

Vasárnap 18 órától rendezik az OB I döntőjének első mérkőzését Miskolcon. A Jegesmedvék a 12-szeres bajnok Sapa Fehérvár AV19-et fogadja. A miskolciak fennállásuk során első alkalommal jutottak be a fináléba.

Greg Lindqvist, a Miskolci Jegesmedvék JSE vezetőedzője szerint csapata már teljesítette a klubvezetés és a szurkolók elvárását.

„Egy döntő előtt nincs olyan sportember, aki elégedett lenne csupán azzal, hogy bejutott a fináléba, hiszen a győzniakarás mindenkitől elvárható. Természetesen nagyon örülök, hogy az idei kiírás valamennyi döntőjébe bekerültünk, amivel hokitörténelmet írtunk, hiszen így ez volt a klub eddigi legsikeresebb szezonja. A csapat megcsinálta azt, amit a klubvezetés, a szurkolók elvártak, tehát mindenképpen elégedettnek kell lennem. Tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora a különbség a két csapat játékosállománya, költségvetése, lehetőségei között. A Fehérvár egy sokkal jobb, gyorsabb bajnokságból érkezik, ők adják csaknem a fél magyar válogatottat, tehát a szakadék óriási. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel megyünk a jégre. A játékosok most abszolút teher nélkül léphetnek pályára, és megmutathatják, hogy mire képesek egy magasan jegyzett csapat ellen. Ráadásul ismét hokiünnepet hozhatunk a Jégcsarnokba, a csodálatos közönségünknek. Ezzel a sikerrel a miskolci hoki egy szinttel feljebb léphet, bemutatkozhat a nemzetközi jégkorong színtéren, hiszen indulhatunk a Kontinentális Kupában. A döntő után tehát azért kell dolgoznunk, hogy méltó módon képviseljük Miskolc városát, valamint a magyar jégkorongot!”