Lélekrombolás Siófokon. Nagy nap volt családom életében a tegnapi nap, mivel az írásomat követően látható német nyelvű közlemény szerinti 2012. június 18-21 között Düsseldorf közelében rendezendő nemzetközi orgona/ének verseny előzsűrizése által kiválasztott 6 pár egyikének tagjaként részt vehet a versenyen osztrák orgonaművész társával együtt Zsófi lányom (ének) is.

 

Siófokon született Zsófikám, majd itt az általános iskola 7. osztálya után már a szombathelyi Konzervatórium hallgatójaként végezte a 8. osztályt, és utóbbi iskolának 4. évét pedig mint a Bécsi Zeneakadémia zongoraművész hallgatójaként Bécsből hazajárva végezte.

 

Nővérét követte a Bécsi Zeneakadémia zongora tanszakán, itt szerzett két évvel ezelőtt zongoraművész diplomát, majd egy hónappal ezelőtt ugyancsak a Zeneakadémián magánének tanári diplomát is szerzett. A düsseldorfi verseny után várható a következő diplomavédése Bécsben immár magánének szakon, majd egy- két éven belül talán az operaénekesi diploma megszerzése is elérhető lesz számára.

 

Szerintem a világ minden tájáról lehetséges jelentkezés alapján bekerülni értékelés alapján a legjobb hat párba németországi nemzetközi orgona/ének versenyen nem kis dolog, talán Zsófinál szerepet játszott elfogadásában az is, hogy a bécsi Stefán dóm kórusában karácsonykor, vagy más ünnepnapokon szólót már énekelt természetesen orgonakísérettel, azaz némi rutinnal már rendelkezik, míg társánál az, hogy magiszteri nagydiplomával rendelkező osztrák orgonaművészről van szó.

 

===================

Miközben feltehetőleg az előzsűrizés folyt Düsseldorf közelében, nálunk Siófokon is zajlottak a művészettel kapcsolatos események. Siófokon született Varga Imre szobrászművésznek Károlyi Mihályt ábrázoló művének Siófokon történő elhelyezésével kapcsolatosan.

 

Február 24-én kaptam ezzel kapcsolatosan a következő üzenetet:

Kedves Doktor Úr!

Bocsánat a külön zavarásért, közérdekből történik! Ez már a non

plus ultra a siófoki polgármesternek nevezett önkényeskedő döbrögi

ámokfutásában és áldatlan garázdálkodásában! Minden magyar

érzelmű embernek az összefogására lenne szükség a szégyen

megakadályozása érdekében! Milyen ötlet lehet az ami még ez

ellen segíthet? Miért nem lenne jó helye a leninek és a kunbélák

mellett az ún. kamaraerdei szoborparkban egy becstelen károlyinak?

Szívélyes honfitársi üdvözlettel és az ostobaságot eláruló hír kapcsán

fölháborodva: …………………:

Ezzel a felháborodással én nem egészen értettem egyet azért, mert a szobornak Siófokon történő elhelyezését igenlő alábbi a siófoki képviselőtestületi tagokat

 

Dr. Balázs Árpád polgármester (Fidesz-KDNP)
Horváth Károly alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Csorba Ottó László (Fidesz-KDNP)
Dr. Gruber Attila László (Fidesz-KDNP)
Hamvas Péter
Lapos Gábor (Fidesz-KDNP)
Mezőfi Józsefné (Fidesz-KDNP)
Nagy Sándor Tamásné (Független)
Szalai István Attila (Fidesz-KDNP)
Ujvári István Tamás (Fidesz-KDNP)
Völgyi Lajos (MSZP)

 

másfél évvel ezelőtt a siófoki választópolgárok elsöprő többséggel megválasztották úgy, hogy már legalább 16 éve jól ismerték világnézetüket, jellemüket, egyszóval minden tulajdonságukat.

 

Ezek a felsorolt emberek most az igen szavazatukkal nem tettek mást, mint amire megválasztották őket. Az pedig hadd legyen Siófok választópolgárainak joga, hogy ők a siófoki Varga Imre által alkotott Károlyi Mihály szobrát akarják Kálmán Imre szobra mellett minden nap nézni, vagy csodálni.

 

És ha holnapután Hidas Antalné sz. Kun Ágnes megrendelésére készült, siófoki születésű Varga Imre által 1986-ban megalkotott Kun Béla szobornak siófoki elhelyezését fogja a fenti társaság megszavazni, akkor az ellen sem lesz semmi kifogásom. Siófok választópolgárainak egyértelmű felhatalmazása alapján ebben sem fogok semmi kivetnivalót találni. Joguk van Varga Imrét, Károlyi Mihályt, vagy akár Kun Bélát is szeretni.

 

Mert nézzük csak ezt az utóbbi, „A valóság lehet, hogy rosszabb…” mellékletben közölt írásomban részletezett körülmények között készült alkotását Varga Imrének:

 

 

 

 

Szerintem bárki megállapíthatja erről azt, hogy milyen csodálatos műve ez is Varga Imrének. Melocco Miklós talán bele is pirult abba, hogy miért nem tudott ilyen csodát létrehozni. És most képzeljük el azt, hogy ezt a Varga Imre művet Siófok Fő terén hányféle módon tudnánk elhelyezni.

 

Tehetnénk akár a Városháza tetejére azért, hogy mindenki tudja azt, hogy ennek a szobornak alkotóját csodálja mindenkor a házban tevékenykedő képviselőtestület.

 

Vagy tehetnénk a Művelődési Házzal szemben lévő lábatlan, fejetlen bádogfigurák mellé azt jelképezve, hogy a Kun Béla által vezetett bádogkatonák még fejetlenül és lábatlanul is megállják a helyüket Siófok Fő terén.

 

Vagy tehetnénk közvetlenül a Művelődési Ház bejárata mellé Varga Imrének e nagyszerű művét azért, mert az ott lévő két szoboralak egyikének fején nincs kalap, és így tudnánk jelezni azt, hogy Kun Béla annyira jó ember volt, hogy azért lengette a kalapját nem törődve az őt körbevevő szuronyokkal, mert félelmet nem ismerve át akarta adni a kalapját a fedetlen fejűnek.

 

————————–

Hogy is mondta Siófok Polgármestere a Somogyi Hírlap március 4-i írása szerint:

 

„Varga Imre Károlyi Mihályt ábrázoló, sokat, leginkább a Jobbik részéről támadott szobra a Millennium parkban állna. Siófok városa nem az ábrázolt személlyel, annak politikai nézeteivel kíván azonosulni, sokkal inkább magával a művészeti alkotással, mely a város szülötte és díszpolgára nevéhez köthető, illetve az üdülőhelyen egykor megforduló ismert vendég megörökítésének is tekinthető.”

 

Kérem azt a képviselőtestülettől, hogy ne álljanak meg félúton. Ne elégedjenek meg azzal, hogy Károlyi Mihály szobrát elhelyeztetik Kálmán Imre szobra mellett. Tegyék valahova Siófokon Varga Imre Kun Béla szobrát is.

 

Vagy azzal se elégedjenek meg, hogy az alábbiak szerinti nagy művészhez hasonló művészek alkotásai számára a volt Kenyérgyárnál mindösszesen 1,4 milliárd forint önkormányzati pénzt használnak fel:

 

„Gehry egy torontói zsidó családba született 1929. február 28-án. Kreatív gyermek volt, nagyanyja bátorítására, édesanyjával közösen „mini városokat” épített különböző fadarabokból, fahulladékból. A későbbi munkáiban felhasznált anyagokat, a hullámlemezt, kerítésdrótot és egyebeket valószínűleg nagyapja vaskereskedésében töltött vasárnap délelőttök inspirálták. Az apjával és anyjával együtt, rajzolással töltött idő vezette be a művészet világába…

1947-ben Gehry Kaliforniába költözött, ahol áruszállító sofőrként dolgozott, közben a Los Angeles City College-ben tanul, majd végül az Universety of Southern California Építészeti Iskolájában szerzett diplomát.

Diplomájának megszerzése után, több különböző munkahelyen, de nem építészeti területen dolgozott, és az Amerikai Egyesült Államok hadseregében is szolgált. Egy évig várostervezést tanult a Harvard Graduate School of Design keretében, de még a program közben otthagyta az intézményt. 1952-ben, még Frank Goldberg néven elvette Anita Snydert, ő volt az, aki Gehry szerint rávette a névváltoztatásra, így lett a neve Frank Gehry…

Legismertebb munkái a bilbaói, teljes egészében titánötvözettel bevont Guggenheim Múzeum, a prágai táncoló házak, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, a chicagói Millennium Park Pritzker pavilonja, vagy épp saját, Santa Monica-i otthona.”

 

Lássuk be azt, hogy egy ilyen nagy művész, vagy hozzá hasonlók alkotásai számára nem pénz az ezernégyszáz millió forint. Inkább a már meglévő több mint hárommilliárd forint kötvénykibocsátásból származó adósságon túl még adósodjon el Siófok Városa akár tízmilliárd forinttal is, de Frank Gehry alkotásainak a siófoki Kenyérgyár helyén mindenképpen helyének kell lenni.

 

Én mindennel egyetértek, hiszen minden bizonnyal megfontolt és alapos döntést hoztak Siófok választópolgárai akkor, amikor a Varga Imre szobrokért rajongó képviselőtestületi tagokat megválasztották.

 

És egyébként sem akarok többet olyan üzeneteket kapni ezt a képviselőtestületet megválasztó siófoki választópolgároktól, mint amilyeneket a mellékletben olvasható írásaimhoz hasonló írásom közzététele után a választások idején a Néplap-ban üzentek az alábbiak szerint:

Hajrá Dr Gruber Attila veszenek ezek a szemetek!! Hajrá Fidesz!!

Vendég, 2010, április 14 – 10:46

Csak a Fidesz!!! Nem ez a rohadt szélsőséges Náci jobbikos Lehmann!!!
Csak a Fidesz!!!

SZÉLHÁMOS CSALÓ HAZAÁRÚLÓ ELMEBETEG DR.LEHMANN

Vendég, 2010, április 14 – 10:37

EZT A MOCSKOT MOST KELL LELÖKNI A VÍZTORONY TETEJÉRŐL!!!

mocskolódásra

Vendég, 2010, április 15 – 10:42

Csepcsányi Géza vagyok a XVI kerületből. A felsorolt írásokat csak kommunista-zsidó banda terjeszti arról az emberről ki feltárja Siófokon elkövetett vissza éléseket. Mondj igazat betörik a fejed, remélem ezt a tetves bandát rövid időn belül felszámoljuk, elszámoltatjuk. Akkor megnézzük, hogy tudnak repülni a víztorony tetejéről. Segíteni leutazom Siófokra fáradságot, időt nem számítva. Úgy látszik direkt érlelik a hosszú kések éjszakáját…..eljön. csepipapa

NA AKI ILYEN SZÉLHÁMOSNAK HISZ AZ SE LEHET KÜLÖNB!!!

Vendég, 2010, április 14 – 10:33

EZEK AZOK AKIK EZEKET NEKI ELHISZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De akki mellé áll az is egy mocskos rohadt patkány!!!

Vendég, 2010, április 14 – 10:27

EZ arra vonatkozik akki a jobbikra szavazott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Ez a rohadt szemét Lehmannt nem sértegetni kell hanem !

Vendég, 2010, április 14 – 10:26

Hanem börtönbezárni végleg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

==================

 

Miközben tehát valahol Düsseldorf mellett egy nemzetközi verseny előzsűrizésének eredménye a Siófokon született Léhmann Zsófia eredményes megmérettetését hozta zongora illetve énekművészként úgy, hogy Kálmán Imre után ő második siófoki születésű, aki Bécsben találja meg boldogulását zongoraművészként, (Ágikám még Budapesten született) Siófokon egy ugyancsak siófoki születésű Varga Imre nevű szobrász alkotásai mentén az erkölcstelenséget elfogadva a lelkek fertőzése folyt.

 

Ha egyszer ez a Károlyi Mihályos, Varga Imrés társaság véletlenül is ezek után említést tenne siófoki születéséről gyermekeimnek, úgy tennék, mint ahogy Róna Péter ígérte arra az esetre, ha az OTP-s Csányi Sándornak róla jó véleménye lenne.

 

Minden reggel összeköpködném a borotválkozó tükrömet.

 

Siófokon 2012. március 14. napján.

 

DR. LÉHMANN GYÖRGY ügyvéd (8600 Siófok Szűcs u. l. – tel. 84/313-176 és 06-20/49-39-85l) e-maillehmann@invitel.hu