Nem tud arról a  Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy bármelyik fővárosi fürdőben olyan vagy ahhoz hasonló fojtogatás történt volna tavaly szeptember óta, mint amilyenről a Kanadába kivándorolt Kertész Ákos beszámolt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Mint az a lap szerdai számában olvasható, a BRFK tájékoztatása egybecseng a fővárosi fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által korábban közöltekkel. A cég korábban úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy nem tudnak olyan esetről, hogy bármely fürdőjükben, uszodájukban, strandmedencéjükben vendégre támadtak volna, fojtogattak volna – márpedig ha ilyesmi valóban történt, arról biztosan tudnának.

Ismert, a Kossuth-díjas író kanadai menedékjogi kérelmét azzal indokolta a Népszavának, hogy az egyik budapesti uszodában egy férfi trágár szavak kíséretében fojtogatni kezdte. Kertész ekkor állítólag segítségért kiáltott, mire a támadója elmenekült. Az író arról is beszámolt a lapnak, hogy háromszor megkergették az utcán, bevásárlóközpontban támadtak rá, sőt a lakásánál is gyülekeztek valakik.

Az ügy előzményei tavaly nyárig nyúlnak vissza, amikor Kertész az Amerikai Népszavában genetikailag alattvalónak, a diktatúra pocsolyájában dagonyázó, röfögő moslékzabálónak, a holokauszt egyedüli felelősének minősítette a magyarságot-írja a mno.hu