Az eseti jutalmazás visszafizetésére  vonatkozóan szerdán döntést hozott a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága – tájékoztatta közleményben szerkesztőségünket a Miskolc Holding Zrt.

 

Február 22-i döntésében az igazgatóság már megállapította, hogy a jutalmazás jogszerűen történt, így a munkavállalóktól a kifizetett jutalom egyoldalú visszakövetelésére munkajogi lehetőség nincs.

Azonban a jutalomban részesítettek, maguk felajánlva, és az igazgatóság által is elfogadva, valamint Miskolc polgármesterének a jutalmak visszafizetésére vonatkozó utasítását figyelembe véve úgy döntöttek, hogy az eseti jutalmakat visszafizetik. A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága pedig szerdán úgy határozott, hogy az így befolyó összeget nemes célra ajánlja fel.

Ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központját (GYEK) megkeresve, a GYEK vezetőségével egyeztetve a súlyos betegségben szenvedő gyermekek életét megmentő, steril szobák felújítására ajánlja fel az eseti jutalom nettó összegét.

A jogszerűen, teljesítményalapon kifizetett eseti jutalom így a súlyosan beteg gyermekek életének megmentését és gyógyulását szolgálja majd Miskolcon.