Tovább drágulnak az üzemanyagok a héten

A gázolaj és a benzin ára  is növekszik a héten, mindkét üzemanyag esetében 7-7 forintos áremelkedés következik.
A múlt heti olajár-emelkedés a késztermékek tőzsdei jegyzésárának növekedését hozta, így a héten a kutakon is 7 forinttal többet fizetünk a dízelért és a benzinért egyaránt.
Ahogyan arra már tegnap is lehetett számítani, jelentős üzemanyagár-növekedést hoz a hét, szerdán a holtankoljak.hu piaci forrásból megerősített információi szerint 7 forinttal nő a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon, így a benzin átlagos ára 436, a gázolajé 440 forintra nő.

 

A múlt héten nőtt az olaj, és a késztermékek – benzin, gázolaj – tőzsdei jegyzésára is. A forint viszont gyengült, így – forintban számolva – a benzin 4, a gázolaj ára pedig 3 százalékkal drágult.

A múlt héten csak a benzin ára emelkedett öt forinttal, a gázolajé viszont néggyel csökkent. A benzin ára tehát 12 forintot emelkedik a múlt hét eleji szintjéhez képest, a gázolaj pedig összességében csupán 3 forintot.

Miként azt már megszokhattuk, a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai közötti különbség akár a literenkénti 30 forintot is elérheti, így érdemes jól megfontolni hol tankolunk. A következő sort csak erős idegzetűeknek ajánljuk: tavaly ilyenkor a benzin átlagára 376, míg a gázolajé 377 forint volt, azaz az üzemanyagárak csupán az elmúlt 365 nap alatt több mint 15 százalékkal emelkedtek.