Lippai Ákos után további diósgyőri labdarúgók kerülhetnek gyanúba a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás során.
A rangado.hu hétfőn részletet közölt a siófoki bundázásokkal összefüggésben őrizetbe vett Horváth Gábor korábbi labdarúgó gyanúsítotti meghallgatásakor készített jegyzőkönyvből, melyben a 2010. május 8-án lejátszott Paksi FC–DVTK mérkőzés kapcsán arról beszél, hogy Lippai mellett Zoran Supic és Igor Gal is benne volt a mérkőzés eladásában. Közülük előbbi már nem Magyarországon futballozik, utóbbi viszont jelenleg is a Diósgyőrt erősíti. Horváth a Siófok előtt a REAC-ban utána pedig Diósgyőrben játszott.
A jegyzőkönyv részlete arról is tanúskodik, hogy Horváth csak Lippaival beszélt a mérkőzés eredményének befolyásolásáról, s ő mondta neki, hogy két idegenlégiós is benne van, de azt nem tudja, hogy Lippai valóban beszélt-e két társával.
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai február 21-én állították elő és vették őrizetbe Lippait, akivel akkor négy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúját közölték. A gyanú szerint a futballista 2009 augusztusában két Ligakupa-mérkőzés, 2010 májusában pedig két élvonalbeli bajnoki találkozó eredményét kívánta befolyásolni. Lippai, aki harminc napra házi őrizetbe került, tagadja bűnösségét.
– MTI –
A rangado.hu a Horváth Gábor vallomásának tulajdonított dokumentumból az alábbiakat tette közzé a Központi Nyomozó Főügyészség fejléce alatt:

 

,,Paksra érve beszéltem Lippaival, hogy kik játszanak és kikkel lehetne beszélni. Nagyon sok tárgyalást nem igényelt a dolog, mert már lényegében kiestünk a bajnokságból, tehát nem volt semmilyen tétje a mérkőzésnek. Kialakult, hogy Lippai, Supics és Gál Igor (horvát játékos) fog úgy játszani, hogy a Diósgyőr elveszítse a mérkőzést, vagyis ők adják el a meccset. Én csak Lippai Ákossal beszéltem, Supiccsal és Gál Igorral nem, tehát nem tudom megmondani, hogy Lippai ténylegesen beszélt-e velük vagy csak Lippai mondta azt, hogy ők is benne vannak. Emlékeim szerint ennél a meccsnél is megbeszéltünk valamilyen jelet, ami arra vonatkozott, hogy áll az eredeti alku és meg van fogadva a meccs, de már nem tudom megmondani, hogy ezt a jelet milyen módon adtam Lippainak.”