Egyértelműen pénzmosási céllal  indít Debrecen-Fiji járatot a bolgár LaunderWings. A drogügyletekből származó pénzeket mosnák tisztára, ugyanakkor a nemzetközi sajtófigyelmet is magukra irányítanák.

 

„Mi egyetlen cég hátterét sem vizsgáljuk, örülünk, ha Debrecen felkerül a térképre” – kérte neve elhallgatását egy helyi politikus. Egy elemzés szerint a bűnözők, illetve a drogfutárok költik a legtöbbet egy vendégéjszakán, így ebben az irányban is komoly előrelépést jelenthet a légiforgalom fejlesztése.

A debreceni reptér így Luton után Medellínbe, Makaóba és Bogotába is közvetlen járatokat
indít. „Tervezünk egy Debrecen-Pécs járatot is, hiszen így lehetővé válna, hogy valaki délben még Harkányban van iszappakoláson, kettőkor pedig már az Aquaticum csúszdáján siklik” – vázolta fel a terveket ugyanaz a tisztségviselő. – „Persze a drogfutárok kényelmesebb utazása is fontos szempont” – szólta el magát.

Az Afganisztánba, illetve az aranyháromszögbe induló járatokról is folynak tárgyalások, de
egyelőre nem sikerült megfelelő partnert találni. „Mi felkészültünk a drogfutárok elfogására, de erről nem szóltunk nekik. Majd jól meglepődnek” – mondta nevetve a helyi rendőrség drogellenes osztályának hadnagya, majd kitakarta arcát.