Az egykori angol korosztályos válogatott Rohann Ricketts élete egyik legszörnyűbb döntésének nevezte, hogy 2010-ben Diósgyőrbe igazolt. Állítása szerint kéthavi fizetésével még mindig tartozik neki a miskolci klub, amelynél Tornyi Barnabás edző levegőnek nézte. Az Arsenalban és a Tottenhamben is megfordult középpályás a Diósgyőrnél észlelt furcsa jeleket, de megdöbbentette, hogy a csapat egyik legjobbja, az általa jól ismert „Ákos” bundagyanúba keveredett.

 

Megkérdeztük Dudás Hunort, a diósgyőriek ügyvezető igazgatóját, mit szól ehhez. „Azt sem tudom, ki az a Ricketts. De nem értem, miért így üzen a játékos, ennek van egy menete, ha úgy tudja, tartozunk neki, forduljon ügyvédhez – fogalmazott a sportvezető, majd hozzátette: – A mi kimutatásunk szerint nem tartozunk neki. Mi 2010 szeptemberében vettük át a klubot, azóta két évet lezártunk, nincs elmaradásunk.”

A 29 éves játékos tavaly szeptemberben az angol Sunnak elárulta, hogy Magyarországon (majd később Moldovában is) tudott arról, hogy megbundázott meccseken szerepel a csapata. „Emlékszem, Magyarországon több meccs után is előfordult, hogy az edző mérges volt a játékosokra, mert arra gyanakodott, hogy előre megbeszélt eredmény született. Én teljesen megdöbbentem, mert korábban hírből sem találkoztam a bundázással, Angliára ez abszolút nem jellemző. De nem foglalkoztam ezzel különösebben, sokkal jobban bántott, hogy nem kaptam meg a fizetésemet” – mondta az [origo]-nak.

A játékos azt mondta a lapnak, hogy egyetlen játékos hogyan tudna egy meccset befolyásolni, nem tudja elképzelni.-írja az origo.hu