A biztosító ígéri: aki  megveszi a havi 5-10 ezer forintos alapszolgáltatást, nem kell többet sorba álljon, hálapénzt fizessen, sok vizsgálatot tartalmazó szűrővizsgálatokra járhat és még az orvosok is kedvesebbek lesznek. A munkáltatók a dolgozóknak adómentesen fizethetik a biztosítást, a béren kívüli juttatási rendszer keretein belül. A szolgáltatás a hét minden napján 24 órában elérhető, az állami kórházak várólistái rövidülni fognak, az egészségügybe pedig pluszpénz kerül.

 

A Generali vezetői év végéig 6-7 ezer biztosítottra számítanak – hangzott el a magyar biztosítási piacon úttörőnek számító szolgáltatásról szóló sajtótájékoztatón. A biztosító vezetői hangsúlyozták: az általuk biztosított ügyfelek nem előrébb kerülnek az egyébként is hosszú állami kórházi várólistákon, hanem kiállnak a sorból és egy másik sorba állnak be, illetve a biztosító partnere, a Medicover rendelőibe mehetnek. Ezzel rövidülhet az állami intézményekben az egyes beavatkozásoknál a várakozási idő, illetve több pénz juthat az állami rendszerben maradó betegekre. A biztosító ugyanis az ellátások teljes díját kifizeti a rendszerhez csatlakozó állami kórháznak (eddig országosan 22 állami intézmény szerződött a biztosítóval), így idővel valamelyest enyhülhet az állami rendszer forráshiánya, illetve a kórházak is extra bevételekhez juthatnak.

A biztosítottak a havi díjon felül semmilyen önrészt nem kell fizessenek, illetve ellátási limit sincs, mindenki a diagnózisának megfelelő ellátást kaphatja – ígéri a Generali. index.hu