Kevés gomolyfelhő

Az időjárási helyzet Európában.
Nagyjából az 50. szélességi körtől északra erős ciklontevékenység figyelhető meg: a kialakult erős nyugat-keleti áramlással egymást követik a légköri frontok, ezért változékony, gyakran csapadékos az idő. Ugyanakkor a kontinens nyugati és középső részén anticiklon hatására sokat süt a nap. Hozzávetőleg a Helsinki-Odessza vonaltól keletre továbbra is hideg időjárás a jellemző, arrafelé a hőmérséklet napközben is fagypont alatt marad. Nyugatabbra és délre haladva azonban egyre enyhébb az idő, a kora délutáni órákra általában 5, 12, a mediterrán tájakon 13, 20 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Vasárnap estig a fenti anticiklon Nyugat-Európa fölé húzódik vissza, amelynek peremén hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett.

 

Várható időjárás vasárnap estig:
Szombaton általában derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet, illetve estefelé az északi megyékben fátyolfelhők jelenhetnek meg. Az éjszaka első felében még kevés lesz a felhő, majd reggelre beborul az ég. Vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős időre számíthatunk elszórtan záporral, főleg a hegyekben hózápor is lehet, majd a déli óráktól csökken a felhőzet. A szél a reggeli óráktól északnyugatira, északira fordul, és megerősödik, többfelé viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 7, 12 fok között várható, de az északkeleti határ mentén ennél hidegebb lesz.