A futás hiányzik, de tiltják, így hát erősítem a felsőtestemet, és várom a rendőrök csöngetését

Lippai: egy vádalku  áldozata vagyok. Mióta őrizetbe vették, majd a fogadási csalások ügyében házi őrizetbe helyezték, a Borsnak nyilatkozott először Lippai Ákos. A DVTK exkapitánya miskolci otthonában fogadta munkatársunkat. Bundázott? – fordultunk a 32 esztendős futballistához. 

Négy mérkőzéssel kapcsolatban vetődött fel a gyanú velem szemben, de kijelentem, semmi kö­zöm a terhemre rótt találkozók eredményének befolyásolásához. Gyakran hajnali négyig merengek azon, mi történt az elmúlt hetekben, és csak azt tudom feltételezni: vala­melyik korábbi játékostársam bedobta a nevemet, s vádalkut kötött, hogy mentse a bôrét.

Naponta hányszor ellenőrzik a rendőrök a kényszerintézkedés betartását?

Csak annyi az időre léphetek ki a lakásból, amíg ennivalót vásárolok. Mindennap kétszer-háromszor jönnek, aláíratnak velem egy papírt arról, hogy nem hagytam el az épületet. Ez március huszonharmadikáig marad így, bízom benne, hogy azt követően lak­helyelhagyási tilalomra enyhül az intézkedés.

Klubja, a DVTK március elején szerződést bontott önnel. Megkérdezhetjük, miből él?

Hadd kezdjem azzal, hogy néhány napja az egyik volt vezetőm hozta a szerződésbontásról szóló hivatalos papírt, ám nem vettem át, elvégre semmiben sem vagyok hibás. A klub rendben kifizetett. Majd később szembesülök a hogyan tovább kínos kérdésével. A szüleimre és két testvéremre számíthatok, ám nehezíti a helyzetet, hogy a barátnőm, Betti is munkanélküli.

Becslések szerint is két-három esztendő múlva lehet vége az ügynek. Mihez kezd addig?

Abban bízom, hogy futballozhatok még, bár a DVTK vezetői – Benczés Miklós edzőn kívül – nem érdeklődnek a sorsom iránt, holott tettem eleget a csapatért. Ez nagyon fáj.

Mivel telnek a napjai?

A futás hiányzik, de tiltják, így hát erősítem a felsőtestemet, és várom a rendőrök csöngetését

És focizik – jobb híján a számítógépen…

Ez van, ahogy látja, most éppen a Real Madrid ellen vívok rang­adót. Én a Barcelona csapatával vagyok.

Évekre rács mögé kerülhet, ez nem rémiszti?

Elviekben igen, de mivel ártatlan vagyok, valójában nem.

Ezt mire alapozza?

Nézze, a 2009. augusztus 5-i MTK–DVTK Ligakupa-meccset is a nyakamba akarják varrni, noha nem játszottam akkor, nem is voltam a fővárosban.

Attól függetlenül részt vehetett az „előkészítő munkákban…”

Ha arra céloz, hogy szerveztem a bundát, nos, szó sincs erről-írja a Bors