Gyárlátogatáson mutatta be  a Zöld Nyíl negyedik járműtenderén győztes Skoda Transportation a legkorszerűbb villamosainak gyártási folyamatát a miskolci városvezetésnek csütörtökön Plzenben. A látogatás utolsó „momentumaként” egy, a Skoda által gyártott, tesztelés alatt álló járművet is ki lehetett próbálni, fel lehetett rá szállni, illetve vezetni is lehetett azt. A szerelvény irányítását Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kókai Ernő, az MVK Zrt. vezérigazgatója próbálta ki. 

 

Kriza Ákos a vezetést követően elmondta, nagy élmény volt számára kipróbálni a villamost, megtekinteni a gyárat, a látottak mind őt, mind pedig a szakembereket meggyőzték.
– Mint ismert, a pálya már megújult, az új villamosok érkezését követően pedig teljesen megújul Miskolc villamosközlekedése, a fejlesztésnek köszönhetően környezetbarátabb, csendesebb és energiatakarékosabb lesz a kötöttpályás közlekedés – mondta a polgármester.

Kókai Ernő, az MVK Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, szakemberként nagyon érdekelték a gyárban látottak, hiszen más járművek összeszerelésének folyamatát már látta, villamosét azonban mindeddig még nem. Mint mondta, a kipróbált villamos ugyan hasonlít a majdani miskolciakra, de számos pontban különbözik is.
– Az itteni szerelvények szélesebbek lesznek, így belül például dupla széksor lesz mindkét oldalon. A miskolciak véleményét pedig többek között a szerelvények színéről, a belső kialakításról és az ülések anyagáról is meg fogjuk kérdezni – mondta Kókai Ernő-írja a minap.hu