A város pénzét herdálja, a probléma megoldását halogatva. (majd megoldódik magától)

Tisztelt Sajtó! Tisztelt Érdeklődő!

Kanyogh Miklós, Miskolc történelmi Avas körzetében megörökítette a jelenlegi (szokásos) helyzetet Miskolc környezetéért aggódva.

https://picasaweb.google.com/105636081059258927146/Hidegsor?authkey=Gv1sRgCNWE4-ug4t6IbQ

 

A probléma megoldásával, megszüntetésével kapcsolatban helyszíni környezetvédelmi ellenőrzést kezdeményeztünk 2011 Szeptember 02.-án, melyben Egyesületünk részt kíván venni ügyféli jogállás keretében. Mivel erre nem került sor többszöri próbálkozás ellenére sem, ezért Kormányhivataltól kérünk segítséget.
Információink szerint a környéken sok ember nem rendelkezik lakhatási engedéllyel, sem kötelező hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel, Aki rendelkezik sok esetben nem fizeti és az önkormányzat fizeti azt helyettük. A kifizetés behajtásáról -sok esetben- az Önkormányzat nem intézkedik, így alakulhatott ki az a magatartásforma, hogy a környezetben szét lehet dobálni a hulladékot büntetlenül.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy lakosokat nem köteleznek törvényben előírt lakhatásra, kötelező közszolgáltatási szerződés megkötésére ill a nemfizető lakosok helyett a törvényekkel ellentétesen (szennyező fizet elv) az önkormányzat fizet helyettük, és a behajtásról nem gondoskodva a város pénzét herdálja, a probléma megoldását halogatva. (majd megoldódik magától)

Tisztelettel:
Szemes István
Települések Megmaradásáért Egyesület