Technikai nehézségek, úgynevezett DNS -probléma miatt nem volt elérhető a szakvélemények szerint szerda délelőtt több európai országban – köztük Magyarországon – a Facebook közösségi portál.

 

A fennakadást elhárították, „most már mindenki hozzáférhet a Facebookhoz” – írta közleményében a világ legnépszerűbb közösségi platformjának tartott Facebook működtetője. „Elnézést kérünk az esetlegesen felmerült kényelmetlenségekért” – fűzte hozzá.

A heise.de német szakportál szerint a Facebook úgynevezett DNS-problémával küzdött: néhány DNS-szerver nem tudta szerda reggel helyesen felbontani a címeket, ezért nem tudták sokan elérni a platformot.

Szerda reggel több órára leállt Európában – Magyarországon is – a Facebook. A ZDNet információi szerint nem pusztán a korábbi hírekben szereplő néhány országban akadozott a rendszer: Magyarország mellett Albánia, Belgium, Bosznia, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Franciaország, Finnország, Németország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Macedónia, Málta, Norvégia, Hollandia, Portugália, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szerbia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna és Nagy-Britannia is érintve volt. Abu-Dzabiban, Egyiptomban, Ghánában, Pakisztánban, Dél-Afrikában, Srí Lankán és az Egyesült Arab Emírségekben is tapasztaltak gondokat.