Északkeleten hó is eshet

Az ország északkeleti részén havazás  formájában találkozhatunk holnap a csapadékkal. Hétvégén melegedés várható.

 

Csütörtökön gyengülő frontrendszer éri el hazánkat, melynek hatására reggelre nyugat felől erősen megnövekszik a magas-, majd a középszintű felhőzet. Ekkor az ország keleti harmada fölött még derült lesz az ég. A minimumok többnyire -2 és -8°C között, az északkeleti határszélen és az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben néhol -10°C körül alakulnak.

Napközben mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, az ország északi felén a borult égből szórványosan számíthatunk csapadékra, északnyugaton vegyes halmazállapotban, míg északkeleten inkább havazás formájában. Alacsony fekvésű területeken azonban megmaradó hó nem várható. A szél délutánra a Kisalföldön megélénkül. Holnap tehát kettős fronthatás terhelheti szervezetünket, ez leggyakrabban fejfájással, a koncentrációs képességek romlásával járhat.

Hétvégén a magasban erőteljes melegedés várható, így szervezetünket melegfronti tünetek terhelhetik. Szombaton több órás napsütésre, csak időnkénti felhősödésre van kilátás, vasárnap viszont helyenként záporos csapadék is előfordulhat. A hajnali órákban gyengén fagyni fog, délutánonként 10°C közelébe melegszik a levegő.

idokep.hu