Magyarországon egyedülálló, de  nemzetközi összehasonlításban is újszerű az a salakmotoros csapatkupa-sorozat, melynek első versenyét március 31-én rendezik meg Miskolcon.

 

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Jacsó Tibor, a Track Racing Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi, lengyel ligában való szereplés anyagilag „padlóra küldte” a Speedway Miskolcot, azt viszont nem akarták, hogy versenysport nélkül maradjon a borsodi megyeszékhely.

Ezért döntöttek a sorozat életre hívása mellett, amelynek különlegessége, hogy nem egy nemzeti szövetség, hanem egy promóter írja ki, és a vetélkedésben részt vevő csapatokat is a kiíró által szerződtetett versenyzők alkotják.

Daragó István, a liga-rendszerű salakmotoros csapatkupa széria versenyigazgatója jelezte, három csapat küzd egymással, s egy versenyen mindig két együttes csap össze. A sorozat kilenc versenyből áll, s valamennyi rendezvényre Miskolcon kerül sor.

A sorozatban a csapatoknak állandó versenyzői kerete van, ebből a promóter jelöli ki az egyes versenyeken rajthoz álló motorosokat. Lehetőség szerint egyforma erejű csapatok csatáznak majd egymással, ami garantálja az izgalmakat.

A csapatoknál fizetési sapkát állapítottak meg, s a három alakulatnál, a Bikáknál, a Tigriseknél, és a Farkasoknál is a csapatvezetők (Adorján Zoltán, Tihanyi Sándor, Dr. Senyei György) határozzák meg a startszámot, illetve, hogy melyik rajthelyről induljanak a sportolók.

Az első versenyre március 31-én kerül sor, amikor Bikák-Tigrisek összecsapást rendeznek a népkerti sporttelepen.