Jártam már sokkal szebb helyeken , nyaralni semmiképp sem mennék vissza – ezt Szűcs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Azori-szigeteken tartott konferenciával kapcsolatban, amelyen vele együtt tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök vett részt még novemberben.
A Pest Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette: nem jó hely az Azori-szigetek, egy vulkanikus sziget a tenger közepén, ahol még ivóvíz sincs. Szűcs Lajos elmondta: összesen 16-an utaztak ki a Portugáliához tartozó szigetre, ő személy szerint nem vitt magával kísérőt. A megyei elnök elmondása szerint, ha vissza lehetne fogatni az idő kerekét, lehet, hogy másképp döntöttek volna az utazással kapcsolatban, de mindenképpen fontosnak tartották a páneurópai roma stratégia elfogadását. Április-május környékén itthon, Borsod megyében tartják a következő konferenciát, ahol egy egész Európára vonatkozó romastratégia lesz a téma – magyarázta.

Szűcs Lajos elmondta: a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének költségvetési beszámolója március 31-éig elkészül, ebből kiderül, hogy kik utaztak el. Az uniós kohéziós pénzek befagyasztásával kapcsolatban azt mondta Szűcs Lajos: megalapozatlan döntést hozott az Európai Bizottság, és túl nagy árat fizettet a magyar emberekkel.

atv.hu