A Borsod megyei bíróság elrendelte a Monoki Kastélyszálló Kft. felszámolását. Ez annak a Szepessy Zsoltnak a kastélyszállós cége, aki korábban monoki polgármesterként közmunkához kötötte a szociális segélyt. A cég százmillió forint feletti adótartozást hagyott hátra, akárcsak egy korábban szintén Szepessy érdekeltségébe tartozó, szintén felszámolt cég. A volt polgármestert az ingatlanok csábították Monokra.

 

A Monoki Kastélyszálló Kft.-t 2003 nyarán alapították még Verőcén. A cég 2009 óta tartozik több mint 100 millió forinttal az adóhatóságnak, a Borsod megyei bíróság szerdán tette közzé a felszámolását elrendelő határozatot. Az adóhivatal már 2010 elején megkísérelte törvényes működésre bírni a vállalkozást, azonban elérhetetlennek bizonyultak.

Nem is csoda, hiszen a 2003 óta eltelt kilenc évben hétszer változott a társaság székhelye: Érdet, Budapestet, Monokot és Nyíregyházát is megjárva jelenleg miskolci a papírok szerint még működő cég. Emellett az is szokatlannak mondható, hogy többször is hónapokig nem volt hivatalos számlaszámuk, illetve hogy Budapest belvárosában az egyik bankfiókban csak nyolc napra nyitottak számlát.

Volt már hasonló ügye
A cégén Monokon Szepessy Zsolt volt polgármester házába volt bejegyezve, és jelenleg is ő társaság ügyvezető igazgatója, illetve tavaly július óta egyetlen tulajdonosa is (de már azt megelőzően is az ő címén volt bejelentve a cég, hogy tulajdonosként megjelent volna benne). A volt polgármesternek két és fél éve volt már egy ehhez kísértetiesen hasonló esete, akkor a monoki Reneszánsz Kastélyszálló Kft.-t kellett felszámolni, a cég 112 millió forintos adótartozással bukott meg.

Szepessy a zóna.hu-nak korábban azt mondta, hogy vállalkozó, akit az ingatlanok csábítottak Monokra. Az oldal szerint itt megvette a kisebbik (és szebbik) kastélyt, azzal a céllal, hogy majd hotelt alakít ki benne, a faluban emiatt sokáig csak „kastélyos Zsoltiként” emlegették.