A Korhatár Bizottság szerint csak 18 éven felülieknek való az év parti filmje

Hiába szól fiatalokról a  Project X – A buli elszabadul című „parti film”, a film itthon megkapta az egyik legszigorúbb korhatár besorolást, csak 18 éven felülieknek ajánlja az illetékes bizottság.

 

Amerikában múlt héten mutatták be a Project X – A buli elszabadul (Project X) című filmet, és a kampánya meglehetősen sikeres volt, hiszen ismeretlen szereplői ellenére is 20 millió dollárt meghaladó nyitóhétvégét produkált, ami a roppant alacsony költségvetést figyelembe véve szenzációs eredménynek számít. Itthon az Intercom, a hazai forgalmazó remek premier időpontot választott a filmnek, hiszen az március 15-én kerül bemutatásra, azaz a négy napos hétvégén, kérdés, hogy a magyar nézőket mennyire fogja érdekelni a film.

A Project X – A buli elszabadul kampányának két húzó eleme van: egyrészt a plakáton is kiemelésre került Másnaposok címe, melyhez annak rendezőjét, Todd Phillipsnek a nevét lehet társítani, aki e filmnek a producere volt. Valamint a talált videófelvételes aspektus, kérdés, hogy ez itthon mennyire vonzza a közönséget: Amerikában mindenesetre az idei három kézikamerás mozifilm (Az ördög bennem lakozik, Az erő krónikája és a Project X – A buli elszabadul) remek bevételeket produkált.