A szikszói önkormányzat tulajdonában lévő Karola alapítvány május 1-jével megnyitja a szebb napokat is megélt miskolctapolcai egykori autós kempinget, amely első sorban napközis táborként működik majd, a szabad férőhelyek várják majd a turistákat.

Az autós kemping az Édenhez hasonlóan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tulajdonában volt, amelyeket évekkel ezelőtt, még az előző önkormányzati ciklusban értékesítettek. Azóta se nagyon lehetett hallani az ingatlanokról. A domboldalon, zöldövezeti környezetben elterülő autós kemping viszont tavasszal új életre kel, nyáron pedig gyermekzsivajtól lesz hangos. A területet állítólag az a cég vásárolta meg, amelyik az ITC-t is meg akarta venni. (Ebben az ügyben lett  Gergely Zsolt helyi politikus és Madzin Tibor ongai polgármester gyanúsított.) A Hell minden bizonnyal tőluk vette meg az értékes terület, amelynek korábban az volt a hátránya, hogy a közelében volt a Holcim kőbányája, de az meg bezárt. A Hell nem cáfolt hírek szerint 3 milliárddal tartozik az UniCredit banknak, miközben évente 30-40 millió a tiszta nyeresége.

Mint az Éhségmenetben Macsásy Izoldaával vonuló Füzesséri József szikszói polgármester a minap.hu-nak elmondta, Szikszó városa nem törte volna magát azért, hogy egy klasszikus kempinget működtessenek Miskolcon. Újfajta szemlélettel, funkcióban szeretnék működtetni az ingatlant. A fő cél ugyanis az, hogy a kemping elsősorban a szikszói diákoknak, pedagógusoknak, fiataloknak, családoknak nyújtson szolgáltatásokat.

 

A polgármester azt is elmondta, hogy a napokban indul a kemping felújítása. Azt tervezik, hogy az elkövetkező két hónapban a központi faházban lévő szobákat, a közösségi tereket újítják fel. Az építkezés keretében egy tálaló konyhát is kialakítanak. A tereprendezés során elbontják kültéri vizes blokkokat, és elkezdik a parkosítási munkálatokat. A tervek szerint gyorsan végeznek, és május 1-jén szeretnének nyitni. Erre a napra nyitóbulit is szerveznek, hogy emlékezetessé tegyek a kemping újranyitásának a napját.

Tekintettel a működtetőre, érhetően elsőbbséget élveznek majd a nyári napközis táborok. Amennyiben szabad kapacitás marad, akkor várják a Miskolctapolcára látogató turistákat is
minap.hu/eszakhirnok.hu