Mennyi az annyi? Blog azokért, akik tudni akarják az igazat

2010, a választások éve. Itt van egy összegzés  , mennyibe került Miskolcnak a téli fesztiválja. Amit szerte Hunniában, de ma már Pannóniában is, Kocsonyafesztiválnak hívnak.
Azt mondja ez a papírfecni, hogy Miskolc városa 14 millióval támogatta közvetlenül, ezt a jogszerűen levédett magánfesztivált. A Több, mint legenda alapítvány, a Holding  cégeitől további 18,3 millió forint támogatást kapott. (Reklámszerződések, kifizetett rádió és egyéb hirdetések stb. formájában.)Az ingyenes terület használat a Kocsonyafesztivál szervezőjét megillette, 2010-ben is. A több ezer négyzetméteren megvalósuló,több napos rendezvény kiállítói, vásárosai viszont helypénzt fizettek a rendező alapítványnak. Ennek tarifa árai a rendezvény honlapján megtalálhatóak voltak.
Ebből átlagolva kiszámítható, hogy 2010-ben, a választások évében legalább 6-8 millió forint egyéb „támogatás” folyt be az alapítvány számlájára. És ehhez jött még a Nemzeti Kulturális Alap 14 milliója.  

Nincs az a jó ötlet, amit 2010 Magyarországán egy szegény vidéki városban ennyi pénzért támogattak volna, ha az nem kormánypárti rokonhoz kötődött volna.
Az idén, amikor már nem volt választási év és a rokoni szálak közügyből magánüggyé váltak, a városi támogatások azért még megmaradtak.
A területhasználatért most sem kellett fizetni. Ha kellett volna, egy másik papírfecni szerint, 2012-ben a Több, mint legendának 13 milliója bánta volna. De nem bánta, mert csak 500 ezret kellet fizetni a területért, a másfél milliós kauciót pedig elengedték. A forgalomelterelésért, a város közlekedési cége, egy 6-ost kívánhatott volna. De nem tette.
Tanulság? Jól kell férjhez menni. És sokat kell nyilatkozni.