Kesznyéten a liberális közbiztonság csődje.
Január végén négy férfi életveszélyesen bántalmazott egy 82 éves asszonyt Kesznyétenben. A Jobbik miskolci sajtótájékoztatóján kiderült, egyikük megegyezik azzal a személlyel, aki 2008-ban Szoboszlai Barna bácsitól akart uborkát lopni. Most italra kellett a pénz.
Közel két évvel azután,  hogy a Fidesz meghirdette a „két hét alatt rendet teszünk” szlogent, a dél-borsodi Kesznyéten lehetne akár a rend és a nyugalom szigete is – kezdte sajtótájékoztatóját Jakab Péter, a Jobbik közbiztonságért felelős miskolci szakpolitikusa hétfőn. Ma azonban a környékbeliek mégsem erre, hanem elvetemült cigánybűnözőkre, megvert időskorúakra, vagy épp arra a Szoboszlai Barna bácsira asszociálnak, aki árammal védte meg magát és terményét a tolvajokkal szemben.
Akkor, 2008-ban megannyi liberális jogvédő és politikus kreált valóságos mártírt, áldozatot az elkövetőkből, míg Barna bácsit meghurcolva, közönséges gyilkosnak állították be, aki mélyszegénységben élő éhezőket ölt meg a kerítésbe vezetett árammal – emlékeztetett a négy évvel ezelőtti történésekre a politikus, majd felidézte azt a január végi bűncselekményt is, melynek egy 82 éves kesznyéteni néni esett áldozatul. Ráadásul – mint megtudta – az idős hölgy egyik támadója ugyanaz a személy, aki Szoboszlai Barnához akart betörni 2008 nyarán.
Jakab Péter szerint az eset jól példázza, hova vezet az a felelőtlen liberális politika, amely áldozattá magasztosítja a bűnözőt, miközben pellengérre állítja azt, aki meg akarja magát védeni. Vajon élne-e még Barna bácsi, ha akkor betű szerint betartja a törvényeket, és az arányos önvédelmet választja – tette fel a költői kérdést a képviselő hozzátéve, sokat elárul egy jogállamról, ha annak törvényei nem az áldozatot, hanem a bűnözőt védik.
A miskolci képviselő tűrhetetlennek nevezte, hogy az MSZP-SZDSZ által nyolc év alatt felbátorított gazembereket a Fidesz hagyja szabadon garázdálkodni, miközben a társadalom önvédelmi reakcióit megfojtja.
Ezt bizonyítja az kormánypárti politika, amely ahelyett, hogy megköszönné a Magyar Gárdának és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek a vidék közbiztonságáért végzett önzetlen munkáját, bűnözőnek titulálja őket, hogy aztán Orbán Viktor büszkén jelenthesse be Strasbourgban: felszámolta a paramilitáris alakulatokat Magyarországon. „Ennek lehet, hogy a szélső liberális Cohn-Bendit az Európai Parlamentben önfeledten tud örülni, a megvert 82 éves néni Kesznyétenben azonban koránt sem.” – hangsúlyozta a nemzeti radikális politikus.
Szerinte, ha Orbán Viktor valóban a magyar embereket, és nem az Európai Uniót képviselné, akkor Strasbourgban nem azt kellett volna bejelentenie, hogy felszámolta a gárdát, hanem, hogy leszámolt a cigánybűnözéssel. Még akkor is, ha ez nem vált ki osztatlan örömöt a nagy európai „demokraták” között, akiknek arra hívta fel a figyelmét Jakab, hogy a gárdamozgalom továbbra is él, és csak arra vár, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, amely nem a bűnözőket védi, hanem a tisztességes állampolgárokat.
„Addig is, a Jobbik szorgalmazni fogja a Btk módosítását azért, hogy a lakosságnak joga legyen a tényleges önvédelemhez. Véleményünk szerint ugyanis egy megtámadott embernek nem az a tiszte hogy mérlegelje, mi számít arányosnak, hanem hogy túlélje a támadást még akkor is, ha ez a támadó életébe kerülhet.” – zárta gondolatait Jakab Péter.