BAZ Megyei ügyészség a törvényesen eljáró kazincbarcikai Városi Ügyészség ellen indít jogorvoslati eljárást.

 

A jogorvoslati eljárás lefolytatására a Központi Nyomozó Főügyészség a BAZ Megyei ügyészséget jelölte ki, melynek vezetője bizonyítottan elkövette a hamis szakvélemény készítését.

Egyesületünk elfogultsági indítványt jelentett be és kérte a kazincbarcikai ügyész dr. Lipták Attila városi vezető ügyész címzetes főügyészségi ügyész kiváló szakmai munkájának elismerését.

Részletek:

Központi nyomozó Főügyészség Nyom. 51/2010/7-11.sz. ikt. Levelében https://acrobat.com/app.html#d=6DsZtwUUrx0du-YIyXIiDA

arról tájékoztatott, hogy beadványunkat nem feljelentésként, hanem kazincbarcikai Városi Ügyészség TK 128/2011. sz. lévő eljárással szembeni jogorvoslati kérelemként értékelte.

Ezért az ügyet továbbították annak a BAZ Megyei Főügyészségnek, melynek a vezetője Dr Panyi Béla címzetes ügyész, és aki a hamis szakvélemény elkészítését bizonyítottan elkövette. (vízbázis védett területen, – ahol jogszabály írja elő, hogy tilos szennyvizet szikkasztani és ezáltal a talajba juttatni – szakvéleményében azt állapította meg, hogy csak szikkasztani lehet és csak úgy lehet kezelni a szennyvizet, hogy a talajba juttatva, ezáltal szennyezve a környezetet.)

Elfogultsági indítványt jelentettünk be.

Indoklás:

Az eljárást az ne folytathassa le, aki a hamis szakvéleményt kiállította az ellen, aki a Környezetvédelmi Főfelügyelőség szakmai iránymutatásai alapján https://acrobat.com/app.html#d=SIST3k737RSuXTbkcp2FEQ a törvényeknek teljesen megfelelő szakmai állásfoglalást kiadta és a törvényben előírt kötelezéseket kiadta.

Kértük, hogy egy független ügyészt jelöljenek ki a jogorvoslati kérelem elbírálására, mivel az eljárás valószínűleg bizonyítani fogja az általam korábban jelzett és bizonyítékokkal alátámasztott hivatali visszaéléséket.

( Debreceni Nyomozó Ügyészség Ny.43/2011 sz. nyomozást megszüntető határozata, a Hajdú- Bihar megyei Főügyészség B. 1384/2011 sz. panaszt elutasító határozata valamint a BAZ megyei Rendőr Főkapitányság 535/2010.sz. ügyében a Hajdú –Bihar megyei Főügyészség B.4327/2010/7 sz. panaszt elutasító határozata,

Dr Zsíros Zsolt Miskolc Városi ügyész, Dr Balogné dr Csergő Márta Miskolc városi helyettes ügyész, Dr. Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész)

Megjegyzés: Egyesületünk számára érthetetlen, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az általunk megküldött bizonyítékok ellenére azt állapította meg, hogy „nem állapítható meg olyan vizsgálható konkrét tény és adat, amely a bűncselekmény megvalósulását valószínűsítene”

Ezzel ellentétesen a konkrét tényállás bizonyítva van.

Kértük, hogy a jogorvoslati felülvizsgálat egyértelműen és végérvényesen állapítsa meg, hogy 128/2011. sz. https://acrobat.com/app.html#d=JyicX6S*hI9QzB-yUs4m3A Kazincbarcikai Városi Ügyészség dr. Lipták Attila városi vezető ügyész címzetes főügyészségi ügyész megállapításai, /hogy Miskolc Bábonyibérc szennyvízkezelés tárgyában

– felszín alatti vízbázis védőterülethez tartozik, így ott tilos a szennyvízszikkasztás, így a területen szennyvízszikkasztó műtárgy nem létesíthető,

– csak és kizárólag zárt szennyvíztároló – zártan és vízzáróan kialakított tartályból, illetve medencéből kialakított műtárgy – létesíthető,

– építési jogszabályok előírásai alapján jegyzőnek (építésügyi hatóságnak) kötelezni kell az ingatlan tulajdonosát (használóját, vagy bérlőjét) a közműpótló műtárgy létesítésére és használatára,

– zárt közműpótló műtárgy létesítésének a hiánya veszélyezteti az egészséget,/

a jelenlegi hatályos törvényeknek megfelelőek és minden törvényi előírásnak

– Környezetvédelmi felügyelőség által is kiadott szakmai állásfoglalásnak is – megfelelnek.

Kértem, hogy szíveskedjenek még megállapítani, hogy a fentiek alapján kezdeményezett kötelezési eljárás teljesen törvényes és minden ügyésznek, aki ilyen vagy ehhez hasonló bejelentést, panaszt kap, abban az esetben szakmai iránymutatásának az a feladata, hogy vízbázis védett területen a 128/2011 ikt. számon hozott kötelezésnek megfelelő kötelezést kell kiadnia.

Miskolc 2012. Március 02.

Tisztelettel:

Szemes István Elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

További részleteket megtudhat honlapunkról:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/