ALTERNATÍV GYULAI MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG A KOSSUTH TÉREN! MÁRCIUSBAN ÚJRA KEZDJÜK, AKI DEMOKRATA, VELÜNK TART!

 

Akinek nem tetszik a rendszer, aki félti a demokráciát és viszolyogva nézi annak leépítését, aki köztársaságpárti, de nem köztársaság nélküli országot és nem ilyen köztársasági elnököt akar, aki felháborodik a visszamenőleges törvénykezés gyakorlata miatt, aki elveti a centrális erőteret, aki hisz a parlamentáris demokrácia legfőbb ismérvében, a hatalommegosztás fontosságában, aki nem akar autokráciában élni, s aki nem kíván belenyugodni mindebbe, és nem hiszi el, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni, azokat hívjuk és várjuk:

2012. március 15-én, (csütörtök) délelőtt 11 órakor Gyulán, a Kossuth téren található Kossuth-szoborhoz, ahol alternatív városi ünnepséget rendezünk.

A tavalyi hasonló rendezvény után erre azért van szükség, mert a magyar szabadság napján nem kívánunk együtt ünnepelni azokkal, akik leépítették a magyar demokráciát, s azokkal sem, akik asszisztáltak ehhez. A hivatalos ünnepségeken – Babits Mihály szavaival élve – „Csak a vak Megszokás, a süket hivatal/ hozza koszorúit.” Ehhez nekünk nincs, és nem is lehet közünk.

A gyulai alternatív március 15-i rendezvény szónoka lesz és a Kossuth-szobor talapzatán koszorút helyez el:

Bod Tamás újságíró, Grecsó Krisztián József Attila-díjas író és Bokros Lajos közgazdász, az Európai Parlament képviselője

A budapesti Milla-csoporttal karöltve várunk minden demokratát a gyulai ünnepségre, mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, s kiállunk a legalapvetőbb emberi szabadságeszmék mellett.

Lesz még egyszer szép a világ, lesz még magyar köztársaság!

A rendezők: Gyulai Civilek és Demokraták

Gyula, 2012. március 2.