Bodrogkeresztúri borászat lehet az Év Épülete

Az ArchDaily Év Épülete  2011 című szavazáson a döntőbe jutott a Füleky Borászat bodrogkeresztúri épülete. Ha a világ leglátogatottabb építészeti portálján a közönségszavazást megnyeri az épület, akkor sorban ez lehet a második év, amikor magyar borászat győz az Ipari Építészet kategóriában. Tavaly a Laposa Pincészet (Badacsony) épülete diadalmaskodott ezen a megmérettetésen.

 

Az ArchDaily magazin már másodszorra szervez közönségszavazást azok között az épületek között, amiket előző évben bemutatott. Nem lesz könnyű dolga a bodrogkeresztúri épületnek, mert olyan versenytársai akadtak a döntőben, mint a McLaren wokingi gyártóközpontja, a Metal Foundation avilési székháza, a portugál Marmelo Mill olivaolaj-malma vagy a barcelonai szennyvíztisztító központ. Az Ipari Építészet kategóriában már a fináléban való szereplés is igen komoly teljesítmény, a Füleky Borászat olyan épületeket utasított maga mögé, mint a Londoni Olimpia úszócsarnoka, az izlandi Harpa Koncertterem vagy éppen a sydney-i kihívójának is tartott guangzhou-i operaház.

Szavazni a www.archdaily.com/building-of-the-year/2011/ oldalon március hatodikáig lehet. A bodrogkeresztúri épületet az Ipari Építészet kategóriában (Industrial Architecture) szerepel, naponta egyszer lehet voksolni. A szavazók között két iPadet sorsol ki az oldal.