Lehet, hogy a bírónő, aki Damu  Rolandot elítélte, rokona Palácsik Tímeának? Egy fiatalember erről tett bejelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen.

 

Mint ismeretes, a bírónő tavaly szeptemberben hozott első fokon ítéletet a volt barátnője bántalmazásával, megerőszakolásával és fogva tartásával vádolt színész ellen: hat év letöltendő börtönbüntetést rótt ki rá első fokon. A bírónő az ítélethirdetés után néhány nappal lemondott bírói posztjáról, azóta ügyvédként dolgozik. Egy friss bejelentés nyomán azonban lehetséges, hogy újból érintett lesz a Damu-ügyben: az állampolgári bejelentés miatt ugyanis vizsgálat indult annak kiderítésére, tényleg családi kapcsolat fűze-e a színész exéhez, Palácsik Tímeához.

„Palácsik Tímea a volt bírónő előző vagy mostani férjének unokatestvére” – áll a fiatalember bejelentésében, aki arra hivatkozik, ezt egy az igazságszolgáltatásban bennfentes ismerősétől tudja. Úgy véli, ha értesülése igaz, Szabó Noémi elfogult lehetett – ítélete szerint – a volt kedvesét megerőszakoló, rugdosó vádlottal szemben.

„Damu bántalmazott volt kedvese ugyanúgy Miskolcról származik, ahogy az ítész is, akinek első férje ugyancsak ott ügyész a bejelentő értesülése szerint, de a bírónő mostani párja is földijük” – derül ki még az állítás alátámasztásaként az ügyészségnek küldött bejelentésből, amit eljuttattak a színész ügyvédjének is-írja a blikk.hu