„Üdvözlöm önöket  a feljelentések városában” – ezzel a mondattal kezdte pénteki tájékoztatóját a Miskolci Városi Ügyészség székháza előtt Földesi Norbert szocialista önkormányzati frakcióvezető. Kijelentésével részben arra a tegnapi hírre utalt, miszerint Miskolc jegyzője magánokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az MSZP-frakció nevében a február 23-ai önkormányzati közgyűlésre beadott sürgősségi indítvány „alakilag hamis” volt. Az „alakilag hamis” indítvány eredetileg arra tett javaslatot, hogy a közgyűlés vizsgálja ki a Miskolc Holdingban kiosztott jutalmak ügyét, ám ezt a fentiekre hivatkozva nem vette napirendre a fideszes többség.

 

Amire még Földesi Norbert utalt, az a saját maga által tervezett feljelentés ügye. Az MSZP frakcióvezetője ugyanis úgy ítéli meg, hogy – mivel a jelek szerint az önkormányzat fideszes többsége mindenféle, mint fogalmazott, „pitiáner figyelemeltereléssel” megpróbálja eltussolni az ügyet – nincs mit tennie, az ügyészséghez kell büntetőfeljelentéssel fordulnia a holdingos jutalmak miatt. Méghozzá a Btk. 319. §-ban meghatározott hűtlen kezelés gyanújára hivatkozva. Mint mondta, a nyolcmillió forintos jutalmak megszavazása és kiosztása szükségtelen és indokolatlan volt, így ugyanis egy munkavállalót a munkája elvégzése után háromszor díjaztak (személyi alapbér; prémium; eseti jutalom). „Az, hogy a személyi alapbéren felül prémiumot is kaptak az említett munkavállalók, majd egy teljesen szubjektív indoklás alapján még eseti jutalomban is részesültek, teljesen szükségtelen és mellőzhető költségtöbbletet jelent a Holding, s így közvetve Miskolc város polgárai számára” – jelentette ki.

Földesi Norbert, mielőtt bement volna az ügyészségre, hogy feljelentését megtegye, felszólította dr. Kriza Ákost, Miskolc fideszes polgármesterét, hogy haladéktalanul menessze a jutalomosztogatásban élen járó holdingos vezetőket-írja az eszakonline.hu