Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre.  Öngyilkos lett a REAC klubigazgatója

„A REAC elnöksége mély fájdalommal  tudatja azt az iszonyatos hírt, mely egyben számunkra felfoghatatlan is, klubunk igazgatója, Kutasi Róbert 2012. március 1-én az értelmetlen halált választotta” – közölte a honlapján a klub péntek reggel.

 

A klubot kedden érte el a más csapatoknál nem látott mértékben a buindabotrány: egyszerre hat volt és jelenlegi REAC-játékost fogtak el a rendőrök. Az ügyészség közleménye szerint őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki K. Vince, Cs. Gergő, K. András, V. Zoltán, K. Balázs, E. Károly jelenlegi és volt futballistát.

A gyanú szerint ők hatan 2007 és 2009 között összesen nyolc NB-1-es bajnoki vagy ligakupa mérkőzés eredményét befolyásolták, esetenként 2000, 2500 euró, illetve egy esetben 100-110 ezer forintért.

.

A Nemzeti Sport csütörtökön közölt interjút Kutasival, aki egyik élharcosa volt a fogadási csalás ellen küzdőknek. Azt mondta a lapnak: „Vége az életemnek (…) Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem.”