Kivontak a forgalomból egy  rossz műszaki állapotban lévő és túlterhelt magyar buszt Ausztriában, közölte az osztrák rendőrség. A busz magyar síelőket szállított hazafelé.

 

Az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint a buszt a stájerországi Stainach közelében állították meg szerdán. Eredetileg a sebességhatár túllépése miatt tartóztatták fel. A rendőröknek feltűnt, hogy a busz hátsó része majdnem az úttestet érte. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a megengedett tizenkilenc utas helyett huszonhatan ültek benne. Az utastérben szállított csomagok és sílécek nem voltak rögzítve, így hirtelen, erős fékezés esetén az utasok megsérülhettek volna.

A járművet műszaki vizsgálatnak vetették alá és összesen tizenhét komoly műszaki hiányosságot találtak. Négy olyan súlyos volt, hogy azonnal levették a rendszámát és bevonták a forgalmi engedélyét. Többek között a fék és a kormánymű hibáját állapították meg. A sofőr és az üzemben tartó ellen feljelentést tettek és háromezer euró bírságot szabtak ki.

A stainachi rendőrségen elmondták, hogy a síelők már hazafelé tartottak, amikor a rendőrök megállították a járművet. Az utazást szervező magyar cég értük küldött egy másik buszt, így négy-öt óra várakozás után folytathatták az útjukat.