A Víz Világnapja kinyilvánításának  20. évfordulója alkalmából március 10-én, Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezik meg a hagyományos
nemzetközi utánpótlás korcsoportos úszóversenyt.

 

A rangos eseményt a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) Nonprofit Kft. és a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség közösen hívja életre.

– Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azért, hogy minden évben felhívja a figyelmet a vízzel kapcsolatos jelentős kérdésekre – fogalmazott Dr. Fázold Ádám, az MHT tiszteletbeli alelnöke. – Az 1997-től évente megrendezett úszóversenyünkkel mi is fel kívánjuk hívni a versenyzők, rajtuk keresztül a szülők és ismerőseik figyelmét a víz mindennapi szerepére, fontosságára, a vizek védelmére, megóvására. Idén tehát már tizenhatodszor kínálunk versenyzési lehetőséget az úszók számára. A hazai klubok képviselői mellett, úgy is, mint vízgyűjtő területek, Felvidékről, Kassáról és Erdélyből, Marosvásárhelyről várunk sportolókat. Tekintettel az elektromos időmérésre és a hitelesített úszómedencére, lehetőség adódik szintidők teljesítésére, ezért úgy gondoljuk, hogy ebben az évben is nagyon népszerű lesz a verseny a magyar csapatok között. A 9.30-kor kezdődő egy napos erőpróbán 22 versenyszámban, 52 eredményhirdetést tartunk a béka, delfin és gyermek korosztályos résztvevőknek.