2-es körzet. Taszító sötét szocialista múlt,  gombnyomogató, érdemi munkát nem végző mamelukok

Miskolcon Giákné Bobály Judit  fideszes önkormányzati képviselő halála miatt időközi választásra kerül sor áprilisban a település kettes számú választókörzetében, Szirma és Martin-kertváros területén. A Jobbik sajtótájékoztatón mutatta be képviselő-jelöltjét, az 55 éves, háromgyermekes családapa, Körmöci Attila személyében.
A párt miskolci elnök-frakcióvezetője, Szegedi Márton szerint a szirmaiak és a Martin-kertvárosiak áprilisban véleményt mondhatnak Miskolc Fidesz-KDNP-s vezetéséről, annak hitelfelvételre és megszorításokra épülő politikájáról. A frakcióvezető elmondta, a választókörzet lakói három alternatíva között dönthetnek: visszafordulnak a Miskolcot 32 milliárdos adósságcsapdába taszító sötét szocialista múltba, választhatják a Fidesz gombnyomogató, érdemi munkát nem végző mamelukjait, vagy letehetik voksukat a Jobbik által megtestesített valódi, szókimondó érdekképviselet mellett.

 

Ezt kínálja a választóknak a nemzeti radikális párt képviselő-jelöltje, Körmöci Attila, aki bemutatkozásában elmondta, 1992-ig kohómérnökként dolgozott az acélvárosban, jelenleg pedig egy autósiskolát vezet. A családi kötelékek mellett munkája is a városrészhez köti, így ismeri az ott élők problémáit. Ezzel együtt tisztában van a város katasztrofális anyagi helyzetével, így nem kíván felelőtlen ígéreteket tenni, azt azonban kijelentette, a lakosság problémáit megalkuvást nem tűrő módon fogja a városvezetés elé tárni. Ennek részeként lobbizni fog azért, hogy megszűnjön Martin-kertváros és Szirma alulfinanszírozottsága, s lehetőség legyen a lakók komfortérzetének javítására. A képviselő-jelölt tervei között megemlítette a közösségi terek fejlesztését, kerékpárút építését, a félbemaradt járdarekonstrukció folytatását, a terület forgalomáteresztő képességét növelő buszöblök kialakítását. Mindezek mellett nem maradhat el a közbiztonság javítása sem.
A kampány kapcsán elmondta azt is, a pártok általában csak addig foglalkoznak az emberekkel, amíg tart a versengés a szavazatokért. Ő ellenben eddig is meghallgatta a lakosok problémáit, melyek megoldására a terület önkormányzati képviselőjeként végre jogosítványa is lehet. Ehhez kérte a lakosság támogatását.
A Jobbik közleménye