Bajban van az RTL Klub kedvence: Lopással vádolják

Az RTL Klub felfedezettjének első új dala, nagy vihart kavart, és nemcsak az ifjú tehetségnek köszönhetően, hanem azért, mert nagyon hasonlít Kelly Rowland egyik dalára.

 

Muri dalát a Naughty Monkey szerzőcsapat írta és a BorsOnline információi szerint egy hete vették fel a stúdióban. Az ifjú tehetség menedzsere azt nyilatkozta: „valóban lehet némi hasonlóság, de csak amiatt, hogy nálunk is megszólal a tabla, amelyet számtalan hasonló stílusú dalban használtak már.”

A Borsonline szerint azonban nem csak egyes tévénézők tartják koppintásnak a Késő már című számot. Margit József zeneszerző, a Kormorán együttes alapító¬ja szerint is feltűnő a hasonlóság.

Mint mondta: „A két dal hangszerelése, tempója és összességében a tálalása szinte ugyanaz, de azt kell mondanom, ilyet nagyon sokat csinálnak. Kicsit durva, ahogy a magyar dal kezdődik: egy afrikai hangszer imitált, szintetizált hangzásával. Nem lett volna szabad ennyire egyértelművé tenni a két nóta közti hasonlóságot. Ugyanakkor Muri Enikő dala személyes véleményem szerint jobb, mint a külföldi.”