A Közterület-felügyeleti és  Rendészeti osztály 16 fővel – a MIK Zrt. kérésére és együttműködésével – részletes és átfogó ellenőrzést hajtott végre február 27-én, hétfőn a Szendrei utca 7-9 szám alatti lakásokban és az udvarban. Az ellenőrzésen részt vett az Egészségügyi és Szociális osztály kettő, valamint a Miskolc Városi Rendőrkapitányság négy munkatársa.

 

A közterület-felügyelet kiemelten a lakcím-bejelentési kötelezettséget, a közösségi együttélés szabályait és a közegészségügyi állapotokat ellenőrizte.

Nem sokkal az ellenőrzés indulása után egy, az udvarból kifelé induló lakó vált gyanússá a közterület-felügyelőknek. Táskájából több autórádió, hangszóró és egyéb műszaki alkatrészek kerültek elő. A közterület-felügyelők a személyt átadták a Miskolc Városi Rendőrkapitányságnak.

A lakások ellenőrzése során a közterület-felügyelők egy magatehetetlen idős asszonyt is találtak, aki már több napja nem tudott kimozdulni lakásából. Az ajtó feltöréséhez rendőri segítség kértek, az idős hölgyet mentővel kórházba szállították.

Két – a MIK Zrt. által – üresként nyilvántartott lakás az ellenőrzés alkalmával lakottnak tűnt. Az illegális beköltözők mindent hátrahagyva elmenekültek, amikor meglátták az egyenruhásokat. A MIK Zrt. munkatársai a lakásokat műszaki zárral lezárták-írja a minap.hu