A Világgazdaság szerint véglegesség  vált a május elején államosítandó városi kórházak listája, a 16 intézmény között említik a MISEK-et, illetve a kazincbarcikai és az edelényi kórházat is. A cikk szerint hamarosan részben, vagy teljes egészében megszűnik az aktív betegellátás, emiatt több, mint kétszázezer embernek kell messzebbre utaznia az egyes nagyobb műtétekhez.  

 

Ismét megkerestük Tóth Lászlót, a MISEK Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, a változás érinti a MISEK-et, ám az intézmény csak stabilabbá válhat ennek eredményeként. A kórházak közös irányítással, egy közös beszerzésen vesznek majd részt. Ennek a határideje várhatóan a nyár közepe, legkésőbb augusztus, szeptember. A változás előnye a kórház szempontjából az lesz, hogy a tervezett közös beszerzések, az egységes beteg utak kialakítása a kórház számára olcsóbbá teszi a tevékenységet. A betegek számára pedig az jelent előnyt, hogy a váró listák rövidülhetnek, ami szintén az ellátás korszerűsödését jelenti.

– A műtétes ellátások, az ágyszámok minimális átalakítással változatlanok maradnak. Azt mondhatjuk, hogy a MISEK feladata a jövőben nemcsak a városra fog korlátozódni, hanem regionális feladatokat is el fog látni. Természetesen ebben a folyamatban a megyei kórházzal is együttműködünk, de a MISEK továbbra is önállóan fog dolgozni-írja a minap.hu