Apa kezdőőőődik! Ez  jutotteszembe akkor, amikor olvastam az Északhírnök egyik cikkét az időközi választás egyik jelöltjéről. Még olyan messze van a választás és már meg is kezdték egymás jelöltjének a piszkálását a „nagyok”. A Fidesz Takács Gábort indítja, aki elvileg a Martin-kertváros és Szirma közötti benzinkút tulajdonosa. (Azért mondom, hogy elvileg, mert én azt hallottam, hogy az édesapjáé.) Az egyik hírben az övé. a másikban résztulajdonos az édesapjával. Amúgy meg tök  mindegy. Két dolog van, ami eszembe jut vele kapcsolatban. Az első az, hogy azon a rohadt benzinkúton csinálhatnának már valamit, hogy a kerekeket rendesen föl lehessen fújni! A másik pedig az, hogy a DVTK-ban futballozó Takács Peti tesója. Én Takit egy csupa szív játékosnak ismertem meg, és remélem, hogy tavasszal be tudja verekedni magát a kezdő csapatba.

Az MSZP még engem is meglepett. Amikor olvastam a Minap-ban, hogy Ruskó Zolit indítják, kikerekedett a szemem. Zolit gyerekkorom óta ismerem. Azon kívül, hogy sokszor találkoztunk és váltottunk pár szót, a feleségem osztálytársa volt, hosszú évekig. Tudom, hogy milyen eredményes abban, amit csinál jelenleg, és éppen ezért nem is értem, hogy állhatott a szegfűsök közé.

Simon Gábor azt nyilatkozta valahol, hogy nem szeretik az emberek a benzinkutasokat mostanában. Ez azért elég gyenge próbálkozás volt az ellenfél lejáratására, hiszen a benzinkutasokkal senkinek nincs baja. Egy átlag magyar ember is képes felfogni azt, hogy a jövedéki adó tartalma nagy a benzinnek. Ráadásul a jövedéki adót még áfával is terhelik, ami kimeríti a dupla adózás fogalmát. Emiatt drága a benzin és nem a benzinkutasok szórakoznak velünk.

A válasz sem váratott magára. Mi van, ha a bedőlt hitelesek megkeresik Ruskó Zolit? Semmi. A cég, aminek dolgozik, nem feltétlenül hitelekkel foglalkozik. Ez csak parasztvakítás. A lényeg az, hogy dobáljuk a sarat a másikra! Ez a két párt soha nem fog megváltozni. (A szerző az LMP jelöltje a 2-es körzetben)