Lena Fokina (51) minden különösebb elővigyázatosság nélkül dobálja, bukfencezteti és rázza a pár hetes csecsemőket,  amit ő maga „dinamikus babajógának” hív – adta hírül a Daily Mail. A különös tréningről készült videón egy alig két hetes kisbaba látható, akit a csuklójánál, illetve a bokájánál fogva pörget a nő. A gyerek szemmel láthatóan nem élvezi a gyomorforgató kalandokat, a hölgyet azonban ez a legkevésbé sem érdekli.

 

Nem csoda, hogy a picik állítólag sírnak, sikoltoznak és hánynak a foglalkozás után. Az orosz jógaoktató ennek ellenére Angliában is el akarja terjeszteni bizarr módszereit, amelyet állítása szerint már több mint 30 éve fejleszt.

 

A testneveléstanárként végzett hölgy szerint a „dinamikus babajóga” egyáltalán nem veszélyes, és csak addig sírnak a babák, amíg meg nem szokják. Sőt, a foglalkozások fejlesztik a kicsik természetes reflexeit, illetve fizikumát. Lena azt állítja, több európai családnak is dolgozik, és még több „nyitott gondolkodású” szülőt szeretne elérni a jövőben.

A videófelvételt egyébként már jópár internetes oldal letiltotta, attól félvén, hogy ötletet adnak a gyermekbántalmazóknak.