Babos megnyerte a monterrey-i tenisztornát

Babos Tímea megszerezte élete első WTA-tornagyőzelmét Monterrey-ben, ahol 6:4, 6:4-re győzte le 1 óra 27 perc alatt a döntőben a román Alexandra Cadantut.

 

Babos nagyon magabiztosan tartotta az adogatásait, ellenfelének esélye sem volt bréklabdához jutni, miközben mindkét szettben el tudta egyszer venni a román adogatását, ez pedig eldöntötte a mérkőzést.

„Kicsit meg is lepődtem, mert ez volt az első döntőm, de nem voltam ideges vagy feszült. Csak megpróbáltam játszani a játékomat, és agresszív maradni” – mondta Babos a meccs után.

A 18 éves magyar játékos az egész tornán nagyszerű formában van, a harmadik kiemelt Sorena Cirstea után a második kiemelt Sara Erranit is legyőzte az elődöntőben.

Két héttel ezelőtt még összesen három meccset játszott egyáltalán WTA-torna főtábláján, de az előző héten Bogotában elődöntőbe jutott, ezúttal Mexikóban pedig túl tudta szárnyalni korábbi eredményét.

A héten párost játszik Acapulcóban, majd egy újabb torna következik a Bahamákon, és három további WTA-versenyre is készül. Babos párosban is remekelt a juniorok között, legnagyobb győzelmét társával együtt a 2009-es Wimbledon párosversenyének megnyerésével érte el.